La UAB dona la benvinguda a estudiants internacionals amb un cicle d’activitats

La UAB ha rebut durant aquesta setmana els estudiants estrangers que han vingut a realitzar una estada amb una sèrie d’activitats informatives i lúdiques que els ha permès familiaritzar-se amb l’ampli ventall d’oportunitats que ofereix el campus: els serveis a la comunitat, les associacions d’estudiants, la vida cultural, etc.

Els International Welcome Days és un cicle d’activitats que l’Àmbit de Participació de la UAB organitza per a què estudiants estrangers prenguin contacte amb el campus. Va començar dilluns dia 15 amb una fira de col·lectius i serveis de la UAB a la Plaça Cívica on els estudiants, procedents d’altres llocs del món, van poder conèixer les possibilitats que ofereix la vida al campus més enllà de l’activitat acadèmica.

Al llarg de la setmana s’han realitzat més activitats, tallers i xerrades. El dimarts, la Fundació Autònoma Solidària va explicar als estudiants nouvinguts sobre els programes de voluntariat i Dinamització Comunitària UAB. El Servei de Llengüe van oferir una xerrada sobre el programa Tàndem d’intercanvis lingüístics. El dimecres, el Servei de Llengües va organitzar un taller d’intercomprensió de llengües romàniques.

Ahir dijous, es va fer un dinar internacional on els estudiants internacionals van compartir menjars típics dels seus diferents llocs d’origen. A la tarda, el SAF va oferir l’activitat “Balla Zumba”. Finalment, avui tindrà lloc una sessió del joc Survival Humans vs. Zombies i, demà, un pícnic al Parc de la Ciutadella (Barcelona) posarà l’epíleg a la setmana d’activitats.

Més enllà d’aquesta setmana lúdica, les persones que realitzen una estada a la UAB procedents d’altres països poden informar-se i demanar suport per a les seves necessitats a través de l’International Welcome Point (IWP), situat a la Plaça Cívica: poden resoldre dubtes sobre la vida acadèmica, aconseguir la targeta d’estudiant de la UAB, informar-se sobre beques o cursos d’idiomes, rebre ajuda per trobar allotjament, etc.

Font: uab.cat

Comparteix: