L’Ecoparc o el Ripollet del futur

Compromís per Ripollet fa una crida a la participació ciutadana per decidir sobre el futur de Ripollet, centrant-se en la planta de residus Ecoparc-2.

Mentides, mentides i mentides. Això és el que envolta l’Ecoparc-2 des de la seva posada en marxa. Unes mentides que, com els tòxics que desprenen la planta de l’Ecoparc, van per l’aire i afecten a diferents pobles de la comarca. És per això, per dir prou a les mentides i donar-li al poble poder de decisió, que Copromís ha publicat un vídeo molt engrescador titulat “L’Ecoparc o el Ripollet del futur. T’hi apuntes?”

 

 

Perillós per la salut

Segons un estudi científic publicat a la revista “Environmental Research”, la planta de tractament de residus Ecoparc-2 desprèn productes molt perillosos per la salut.

La revista Environmental Research va fer saltar les alarmes la setmana passada quan va publicar que les plantes de tractament de residus Ecoparc desprenen concentracions de formaldehid, un compost químic cancerigen. La Generalitat de Catalunya ha confirmat aquesta informació en un comunicat de premsa emès pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Amb aquest comunicat de la Generalitat l’Alcalde de Ripollet, Juan Parralejo i el director de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), Carles Conill, queden en evidència després de posar en dubte l’estudi.

Els Ajuntaments ja han anunciat que demanaran nous estudis per tornar a analitzar els nivells de formaldehid. Aquest cas té molt en comú amb el de Can Planas a Cerdanyola, on sempre que hi ha hagut estudis que han dit que l’abocador desprenia productes altament contaminants, les administracions han encarregat estudis, adjudicats “a dit”, que desmentien els primers. Esperem que amb el cas Ecoparc no passi el mateix.

També afecta a Cerdanyola

Malgrat que l’Ecoparc-2 també afecta a la contaminació atomsfèrica de Cerdanyola, la nostra ciutat no està representada a cap reunió convocada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona per tractar el tema. A més a més, Cerdanyola ha rebut un milio de tones d’aquesta planta de tractament de residus que s’han emmagatzenat en l’abocador Elena.

El Compromís per Ripollet demana la paralització de l’Ecoparc-2

El COP-CpR ha manifestat la seva preocupació per les dades publicades en l’estudi, malgrat que no ha sigut una noticia que els hagi agafat per sorpresa, ja que, segons ells, “la direcció de la planta de residus s’ha caracteritzat sempre per l’opacitat i la poca informació que ha donat i dóna dels rendiments de la planta, emissions i procedència dels residus”.

Compromís vol descartar perjudicis per la salut pública i, per aquest motiu, sol·licita nous estudis científics realitzats per equips d’investigadors no vinculats a l’empresa que gestiona l’Ecoparc-2 ni a l’Àrea Metropolitana. Al mateix temps, demana als responsables que, de manera preventiva, es tanqui la planta de residus.

Comparteix: