Guanyem Cerdanyola ja és una realitat

Un grup de ciutadans amb una llarga trajectoria a les lluites socials va presentar ahir a la Plaça Abat Oliba el manifest titulat “Guanyem Cerdanyola”.

DSC02324El manifest presentat posa de relleu els problemes que patim a Cerdanyola: crisi econòmica, institucional, ambiental, govern d’esquenes a la ciutadania mentre dona suport als poderosos,… A més a més, el manifest presentava una sèrie de punts característics que tindría un ajuntament governat pel poble. De fet, aquest manifest fa una crida a presentar una candidatura amb voluntat de guanyar l’Ajuntament en maig de 2015.

La lectura del manifest va ser a càrrec de Carles Escolà, que estava acompanyat per gairebé 50 dels 68 primers signants. Acte seguit, Rosa Guallar i Maurici Jaumandreu van agafar la paraula per fer una crida a la participació i aconseguir, així, un Ajuntament obert, transparent i democràtic.

Manifest Guanyem Cerdanyola

Les persones sotasignants, pertanyents a diverses organitzacions polítiques d’esquerres i entitats socials de Cerdanyola, mitjançant aquest manifest fem una crida a una candidatura electoral unitària per a les eleccions municipals de maig de 2015 amb l’objectiu de guanyar l’Ajuntament de Cerdanyola per posar-lo al servei del Poble.

Cerdanyola es troba avui, com la resta del país, instal·lada en una greu crisi econòmica, institucional i ambiental. Molts dels nostres veïns i veïnes es troben a l’atur, els comerços tanquen, els abocadors intoxiquen la nostra salut i els bancs desnonen sense miraments a famílies treballadores. En aquest context no tenim un Ajuntament que faci costat a la ciutadania i s’enfronti als poderosos, a la nostra pròpia casta local. Els polítics de sempre dels partits de sempre s’han replegat sobre ells mateixos i no defensen els interessos dels més afectats per la crisi.

Per això volem un Ajuntament que no sigui còmplice dels poderosos:

-Que no acoti el cap davant dels desnonaments.

-Que no faciliti polítiques especulatives als bancs i als grans propietaris a la Plana del Castell.

-Que es comprometi i prioritzi els serveis públics i no faciliti la seva privatització per complicitat o per inacció.

-Que prioritzi la despesa en el benestar social i no malbarati els diners en inversions inútils.

-Que no ens faci assumir el deute d’una gestió ineficaç i corrupta, i aposti per impugnar-lo.

-Que faci que la transparència i l’accés a la informació sigui d’ofici, sense que s’hagi de demanar.

-Que respecti i doni suport a la feina que fan les entitats locals mediambientals, socials, educatives i culturals.

-Que rebutgi macroplanejaments urbanístics especulatius, que no cobreixen les nostres necessitats i ens ofeguen amb el deute públic i la pèrdua del nostre patrimoni natural.

-Que aposti per una ciutat on es respecti la llibertat d’expressió, no es criminalitzi la protesta i es treballi per la inclusió i el diàleg, sense necessitat d’ordenança cívica.

-Que doni suport a l’anhel popular que reivindica la democràcia des de la rebel·lia, la participació i la ruptura amb un passat nefast.

-Que es comprometi a donar suport a què el Poble de Catalunya exerceixi el Dret a Decidir en la consulta del 9 de novembre, i en totes les oportunitats en què se l’interpel·li. I si aquest dret és blocat o coartat per la legalitat o l’ordenament jurídicespanyol, que es comprometi a fer tot el possible per obeir el mandat del Poble de Catalunya, incloent-hi la desobediència a tota legalitat que el vulgui impedir.

Per tot això creiem que a les eleccions de maig de 2015 a Cerdanyola ens cal una candidatura electoral de confluència, unitària, amb voluntat de guanyar l’Ajuntament. Volem les institucions al servei de la gent i per això cal la implicació de tothom. Una candidatura que vagi més enllà dels partits clàssics i que tingui presència a les lluites pels serveis públics, les lluites veïnals, el món del treball, les lluites ambientals, a la cultura i que porti aquestes lluites a les institucions de decisió política, i en modifiqui alhora les estructures viciades, ineficients i obsoletes.

Per aquest motiu persones de diversos àmbits fem aquesta crida a la gent dels moviments socials, als qui lluiten per l’educació pública i de qualitat, contra els desnonaments, pel medi ambient, al Compromís per Cerdanyola, a la Candidatura d’Unitat Popular, a Podem i a la militància de base crítica amb els partits d’esquerres que estan implicats en l’actual i passada gestió de la ciutat per a què s’impliquin en la construcció d’aquesta candidatura per guanyar Cerdanyola.

Volem que aquesta candidatura governi la ciutat de forma oberta i participativa, tant en el seu funcionament com en les formes de fer política, i no com un partit clàssic. Una candidatura en la què la funció dels càrrecs electes sigui la de portaveus de decisions que sempre es prendran des de la base. Una candidatura que garanteixi que els seus càrrecs electes compleixin un codi ètic que reculli la limitació de mandats, la limitació de sous, la prohibició d’acumular càrrecs i l’obligació expressa de transparència i democràcia en la presa de decisions.

Cerdanyola del Vallès, setembre de 2014

Comparteix: