Expressa’t: Rouco Varela, un inquisidor del segle XXI o un salvapàtries com els del 36?

Rouco Varela, un inquisidor del segle XXI o un salvapàtries com els del 36?

Imatge: El País

Imatge: El País

El “tristament celebre” ex-arquebisbe ens ha tornat a delectar amb una soflama de les seves: no en va tenir prou amb la amenaça feta a l’enterrament del President espanyol Sr. Suàrez, demanant una altra guerra civil i fent propaganda política a favor de l’extrema dreta, aprofitant un acte d’Estat, aconfessional, sinó que ara ha aprofitat una missa per enaltir el terrorisme d’Estat. Aquest paio a més de ser un integrista és un nostàlgic de les dictadures militars i les matances. Alguns diran que és un sant baró, peró jo el considero un aspirant a inquisidor que fa apologia dels criminals de guerra.

Ha estat el més ferm opositor a què els herois de la República poguessin tenir un enterrament digne com correspon a tot aquells que va lluitar per defensar la democràcia republicana i les llibertats nacionals de Catalunya. L’Estat espanyol és l’únic que honora i condecora els còmplices i aliats de Hitler i Mussolini, i que a més a més de permetre que en un acte d’Estat aconfessional un element com aquest amenaci amb guerres civils i quedi impune. L’oposició calla i atorga perquè quan es tracta d’anar contra Catalunya tot si val.

Cal recordar que el que demana el Sr. Rouco va costar un milió de morts i centenars de milers de mutilats i molts exiliats que van haver d’abandonar les seves famílies i les seves terres? I que molts Pobles van ser arrasats per les aviacions alemanya i la italiana i que encara n’hi ha que no ha pogut ser reconstruïts?

La incitació d’aquest personatge a l’odi i l’enfrontament només es pot entendre si es tracta que està malalt de fanatisme, o el que és pitjor, pel fet que els que no pensen com ells estiguin terroritzats. I de ben segur que en alguns llogarets de la seva terra ho aconsegueix. Escoltant alguns d’aquests ben aviat te n’adones que el terrorisme d’Estat i les pràctiques del passat ho van aconseguir.

I els cristians de base no tenen res a dir davant d’un monstre sanguinari com aquest que ha presidit la Conferència Episcopal durant tants anys? Potser que quan vulguin parlar ja serà massa tard. Només de pensar que a un personatge com aquest se li paga el sou en un Estat aconfessional mentre moltes famílies passen necessitats ja és suficient per indignar-se.

 Artícle de Josep Font

Comparteix: