El govern de Cerdanyola subvencionarà el macrocentre comercial

Compromís per Cerdanyola s’oposa a l’aprobació feta pel govern de Cerdanyola (PSC i ICV), en que es bonificarà l’Impost de Construccions i Obres a les activitats privades que s’instalin a l’àmbit del Centre Direccional d’un 30%.

Terrenys del Centre Direccional, on anirà el macro-centre comercial. Imatge: pemb.cat.

Terrenys del Centre Direccional, on anirà el macro-centre comercial.
Imatge: pemb.cat.

Això suposa que la construcció d’un macrocentre comercial als terrenys de la Plana del Castell gaudiràn d’aquesta bonificació de manera automàtica. Contrariament al que havien manifestat en algunes ocasions els partits integrants del govern local no només no són contraris a aquest projecte que arruinaria el comerç local sino que pretén que tots els ciutadans el subvencionem per via de perdonar-los impostos.

Es dona la circunstància de que un projecte d’aquesta magnitud només està a l’abast d’empreses molt grans i amb molta capacitat económica que tenen possibilitats de pagar aquests impostos amb facilitat.

Segons Compromís, aquesta bonificació fiscal aprobada al ple creen sospites de pactes previs que no coneixem entre el govern i els inversors que impulsen el projecte per establir les condicions económiques. Un pacte fet d’esquenes a la ciutadania i amb tota la opacitat possible.

Comparteix: