L’Ajuntament ha regalat 1 milió d’euros als bancs

Al ple de juliol es va aprovar la renegociació amb el Banc Sabadell i Caixa Banc dels crèdits firmats en maig de 2012.

Segons Paco Ortiz, regidor de finances, amb aquesta nova renegociació l’Ajuntament s’ha estalviat un milió i mig d’euros en interessos, però la realitat és que durant dos anys hem regalat més d’un milió d’euros.

En aquest sentit, el Govern es defensa dient que el crèdit de 2012 es va firmar en condicions especials, ja que no hi havia cap alternativa. Amb aquestes declaracions fetes a Cerdanyola Radio, Paco Ortiz torna a faltar a la veritat, ja que en el seu moment el grup municipal de Compromís va presentar un paquet d’alternatives per evitar aquesta operació, totes elles centrades en fer reformes fiscals.

Només Compromís per Cerdanyola es va oposar al crèdit usura

El Ple extraordinari de dilluns 14 de maig va aprovar unes operacions de crèdit per un total de 8.610.354,05€ per afrontar el pagament a proveïdors. Aquesta proposta d’acord va comptar amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, CiU i PP, i l’abstenció d’ERC. Només el Compromís per Cerdanyola es va oposar a aquest nou préstec.

D’aquesta manera el Ple va acceptar un crèdit sense conéixer les condicions financeres de l’operació. Aleshores no es sabia ni quin seria l’interés del préstec i, per tant quants diners s’haurien de destinar al seu pagament, ni tan sols es coneixia quines entitats bancàries es contractarien. Aquest grup municipal contrari a l’operació ja havia anunciat que els interessos, segons estaven els indicadors econòmics de 2012, ascendirien al voltant de 4.864.273€, més de la meitat del que es va demanar en préstec.

 Responsabilitats

Paco Ortiz va acusar de “frívol” al regidor Pol Ribas quan va preguntar si hi hauria responsabilitats per haver regalat un milió d’euros als bancs. El regidor de finances va diluïr les responsabilitats reafirmant “hem perdut un milió d’euros i tothom va votar a favor, menys ERC que es va abstenir i Compromís que va votar en contra” i va justificar l’operació de signar préstecs sense conéixer les condicions d’aquests, amb un “tothom ho fa a casa seva”.

http://cerdanyolainforma.com/?p=1959

Comparteix: