Continua la persecució del Govern a la Sala Circus

Al ple de juliol es va tornar a presentar el punt retirat a la sessió anterior sobre la modificació de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità (PGM), un punt que afecta principalment a la Sala Circus.

Degut a una errada del secretari a la sessió del juny, el punt va tornar a l’ordre del dia. El PGM regula l’us del sòl urbà en l’apartat d’ús recreatiu. Aquesta nova zonificació recreativa afecta principalment a la Sala Circus, una sala que potencia la cultura musical i que denuncia que està patint una persecució continua per part de l’Ajuntament.

llibert fortuny

El cerdanyolenc Llibert Fortuny en concert.  Imatge: A.Bertol

Espai cultural emblemàtic a Cerdanyola
Des de que Circus va obrir al 1999, multiples concerts acústics, teatre, poesia, monòlegs i exposicions han enriquit de manera considerable l’oferta cultural, especialment a l’àmbit musical, de Cerdanyola. Juntament amb  ”La Tia Felipa“, el “Bar Blues” i el mític i desaparegut “El Último Tren“, entre d’altres sales, no només han potenciat i apropat varietat musical de manera continuada, sino que també han estat donant i dónen oportunitat a diversitat de músics i grups locals per actuar en directe a Cerdanyola.

La Sala Circus va realitzar els projectes i estudis necessaris, a més de les obres d’ampliació i remodelació, per a poder adaptar-se a la llicència que va ser concedida per l’Ajuntament.

Incongruència governamental 
Pocs anys després de l’obtenció d’aquest permís el Govern, encapçalat per Carme Carmona, argumentà que va haver-hi un error i, que la llicència concedida sense problemes, passava a considerar-se nul·la. En declaracions anteriors, el regidor d’ICV Santi Cayuela, ja havia admés que entre 2007 i 2011 l’Ajuntament va cometre errades en la concessió de llicències.

Imatge: Sala Circus

A aquesta problemàtica es suma la modificació i aprovació del Pla General Metropolità (PGM) i al·legant queixes dels veïns. Ara de manera exclusiva i significativa a la ciutat,  exclou del PGM com a espai d’us recreatiu la zona on és la Sala Circus.

Des del moment de la nul·litat, els joves responsables del local es van posar en marxa per presentar un recurs a la sentència i insisteixen que seguiran lluitant per mantenir-ho actiu, ja que consideren que és un despropòsit.

Comparteix: