La trobada Mas-Rajoy del 30 de juliol

És molt significatiu que la facin el 30 de juliol. Prendre decisions a les portes de les vacances d’estiu em recorda èpoques passades en què les decisions impopulars es prenien en aquestes dates per evitar la mobilització ciutadana i que al mes de setembre el cabreig general ja s’hagués esvaït. Va ser una pràctica molt habitual els últims anys de la dictadura militar.

Les declaracions de la “Senyora Vicepresidenta” després de la reunió del Consell de Ministres em fan creure que, seguint la tradició del seu dictador i director espiritual, el Sr. Rajoy intentarà fer el mateix amb la reunió amb l’Artur Mas. Si a això hi sumem que l’única raó d’aquesta reunió és tranquil·litzar els innocents que creuen que parlant la gent s’entén, i coneixent per endavant les característiques del personatge que Artur Mas tindrà al davant, podem avançar que la cosa anirà de la manera següent:

A l’inici de la reunió el President del govern espanyol tindrà bones paraules d’acollida, però ben aviat li recordarà que ells són els que manen des de fa molts anys mentre que ell, l’Artur Mas, només és el representant del govern d’Espanya a Catalunya, i per això li exigirà l’obediència deguda. Després d’un llarg estira i arronsa i trobant-se a les acaballes de la reunió, li farà una proposta de mínims amb l’única intenció de dividir el sobiranisme català, sabent que no la complirà mai però que li permetrà donar munició suficient a “la premsa del movimiento”, i als senyors Duran i Lleida, Miquel Iceta i Srs. Sanchez del PSOE, per a que facin la seva campanya a partir del setembre, i per negar la legitimitat de la consulta.

L’estat espanyol no ens vol com a catalans, ens vol només com a súbdits espanyols. Volen
sotmetre’ns com tenen sotmesos a la majoria de pobles d’Espanya. Ens volen prendre la nostra
identitat, la nostra llengua i la nostra cultura, i manar-nos com manen a tots els demés. Són els cacics de sempre i no canviaran mai. Els senyors que parlen de canviar la Constitució espanyola ens prenen per babaus, perquè amb la correlació de forces polítiques del parlament espanyol la Constitució nova seria pitjor que l’actual.

Per tant, només ens queda una sola sortida: defensar la consulta del 9-N fins on calgui. Tota la resta només són propostes i actituds que amaguen les vertaderes intencions: la submissió, l’espoli i la crucifixió del poble català.

Josep Font.

Comparteix: