El Govern de Cerdanyola s’oblida de la qualitat de l’aire

El passat mes de febrer el ple va aprovar per unanimitat una moció referent a la qualitat de l’aire en Cerdanyola. En ella, el Govern es comprometia a que, en un període màxim de tres mesos, tindríem un full de ruta per aconseguir un sistema sostenible per al control de la qualitat de l’aire al nostre municipi.

Avui, cinc mesos després, encara no tenim el full de ruta. Abans el govern posava l’excusa de que no teníem un anàlisi de les partícules PM10 i PM2,5 ni de compostos químics com l’ozó, el benzè, el toulè, l’etilbenzè, el xilè o els òxids de nitrogen. Però ara, amb aquesta informació, el govern continua en estat de paràlisi i, a més a més, els seus mitjans de comunicació han amagat el document de l’anàlisi que deia que l’aire de Cerdanyola conté partícules de PM10 i PM2,5 en nivells superiors als recomanats per la salut.

Aquest full de ruta, que ja hauria d’haver estat fet fa dos mesos, hauria d’incloure:

  • Activitats dels grups I i II de la ciutat i poblacions veïnes sotmeses a control per la ECA.
  • Estudi meteorològic zonal per poder prevenir la contaminació atmosfèrica.
  • Mapa d’impacte.
  • Concentració de compostos orgànics volàtils (COV) en l’aire.
  • Disseny d’un programa de control específic per Cerdanyola dirigit a partícules i a possibles compostos que puguin incidir negativament en la salut dels ciutadans.

A més a més, en febrer el Govern es comprometia a crear una comissió de seguiment mixta entre el consell de medi ambient, el consell de mobilitat i el consell de salut per fer un seguiment permanent de la qualitat de l’aire al municipi. A data d’avui, aquesta comissió no s’ha convocat.

Comparteix: