El punt relacionat amb Puigfel va iniciar el debat al “plenillo”

Veïns i veïnes de Cerdanyola van voler aprofitar el “plenillo” per prendre paraula all polèmic punt 6 de l’ordre del dia, en què apareixia una empresa que ha estat contaminant Cerdanyola durant dècades sense control ni sancions.

Rosa Guallar, membre de Via Verda i de la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, va manifestar la manca de transparència i d’informació del govern cap a la ciutadania en els temes relacionats amb Puigfel, “un empresari que durant dècades ha rebut facilitats de l’Ajuntament per realitzar activitats il·legals i contaminar el municipi amb el vist i plau dels governs de PSC, ICV i CiU “.

Les irregularitats denunciades giren al voltant del sector de Can Costa, que avui dia està dins del el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional (PDU). En aquest sector, Puigfel té unes naus per una banda il·legals i per l’altre han sigut construïdes en precari. Durant molt de temps el Govern de Cerdanyola ha tingut ocasions per enderrocar-ho i tancar les activitats il·legals (sense llicència) que es desenvolupen en ella, com ara:

  • guàrdia i custòdia de gossos.
  • taller de mecànica per màquines Grans.
  • pàrquing per Vehicles que fan Serveis Públics (CESPA).
  • pàrquing per contenidors.
  • venda de materials de cosntrucció.
  • dispensador de gasoil.
  • restaurant obert al public.

A més, manifesta, que actualment el Govern de Cerdanyola està presentant indemnitzacions que podria arribar a rebre el senyor Puigfel si ha de tancar les activitats esmentades.  Altres irregularitats denunciades són els moviments il·legals de milers de tones de terres sense que es tornin a posar al seu lloc i sense rebre cap multa.

Respecte a l’Abocador Elena, Rosa Guallar afirma que continuen escampant-se gasos tòxics provinents i líquids lixiviats contaminant el medi ambient. Mentrestant, el Govern, no només amaga aquesta informació sinó que posa diners públics per a resoldre aquest problema al servei d’una empresa privada.

Comparteix: