Cerdanyola dóna suport a Palestina

Mig centenar de persones es van manifestar la setmana passada a la Plaça Abat Oliba en solidaritat amb els ciutadans de la franja de Gaza, que està sent víctima de bombardejos per part de l’exèrcit israelià, amb un gran nombre de civils assassinats.

palestina1La concentració, que es va convocar mitjançant les xarxes socials, va finalitzar amb la lectura d’un manifest sota el lema “Totes amb Gaza, per la pau a Palestina”, signat per nombrosos col·lectius socials i polítics, com Compromís, ERC, ICV, EUiA, Podemos, Arran, PAH, PAC,… El PSC no va signar el manifest ni va donar suport a la concentració.

Manifest presentat a diferents ciutats

Amb el pretext del segrest i l’assassinat no aclarit de tres joves estudiants israelians de les colònies a Cisjordània ocorreguts el 12 de juny, el govern Israelià ha llançat una vegada més una altra de les seves operacions de càstig sobre la població palestina tancada a la Franja de Gaza. Mentre el govern israelià ha incitat a la represàlies, els lemes racistes i atacs contra la població palestina s’han estès en els mitjans i en la carrers d’Israel, el que va resultar en l’assassinat d’un adolescent palestí que va ser cremat viu a Jerusalem per uns israelians ultres el passat 1 de juliol.

Dimarts 7 de juliol, Netanyahu va iniciar una operació militar de gran envergadura contra la franja de Gaza, satisfent així les exigències del seu Ministre d’Exteriors. Al llarg de tota la setmana, els bombardejos han estat constants i han sacsejat dia i nit tot el territori de la Franja de Gaza. Els blancs de l’exèrcit israelià han estat els barris més poblats, colpejant centenars de cases, hospitals, ambulàncies, una mesquita a l’hora del rés, un hospital geriàtric, un centre destinat a la cura de persones discapacitades, el sistema de sanejament i de distribució de aigua, etc.

Han estat assassinades cruelment 178 persones, un 80 per cent d’elles nens i nenes, dones i gent gran. Hi ha 1.361 persones ferides, amb greus cremades, membres seccionats i metralla a tot el cos. Metges palestins i internacionals han denunciat que l’Exèrcit d’Israel estigui utilitzant armes de plom fos i bombes DIME, que provoquen amputacions i ferides de molta gravetat. Més de 1255 llars han estat destruïts 17.000 persones han estat desplaçades a la força i allotjades en escoles, mesquites i edificis públics.

Les massacres civils es repeteixen cíclicament a Gaza. Recordem amb horror l’operació anomenada Plom Fos en què van morir més de 1.400 persones o la de Pilar defensiu en què hi va haver 170 víctimes mortals. Malgrat les evidències, cap dels responsables israelians per aquests crims de guerra i crims contra la Humanitat ha estat processat. Condemnem aquests crims atroços contra una població indefensa, així com els atacs racistes de l’Exèrcit, policia i colons israelians contra les palestines i palestins de Cisjordània, Jerusalem Est i Israel.

Això no és una guerra, és una operació de càstig col · lectiu per una cosa que no ha comès la població de Gaza. És la política de desallotjament a punta de fusell de la població palestina per construir a la seva terra nous assentaments israelians. No es pot equiparar al ocupat amb l’ocupant. No es pot obviar que Israel incompleix desenes de resolucions de Nacions Unides i viola sistemàticament el Dret Humanitari Internacional i els Drets Humans del poble palestí, incloent el seu dret a l’autodeterminació. Israel va suspendre les converses de pau liderades pels Estats Units i no ha parat de construir colònies il · legals a Cisjordània i Jerusalem Est, utilitzant la seva població civil amb fins d’annexió territorial. Israel manté a més de cinc mil presos palestins a les seves presons, molts d’ells sense càrrec ni judici.

Condemnem la inacció, el silenci, el tractament desigual i la complicitat dels dirigents espanyols i europeus que en comptes de pressionar eficaçment a Israel perquè posi fi a les seves crims i violacions de la legalitat internacional, han convertit Israel en un soci privilegiat en els àmbits comercial, acadèmic, militar i d’innovació. Els nostres governs no han complert les seves obligacions establertes pel Dictamen del Tribunal Internacional de Justícia contra el Mur de l’Apartheid del 9 de Juliol 2004. No han posat fi al Mur ni a les colònies israelianes en territori palestí. Cada arma comprada per Espanya a Israel és una arma provada contra els nens i nenes de Gaza. Cada arma venuda a Israel és una arma que serà utilitzada contra població civil en clara violació del Dret Internacional Humanitari. Prou de complicitat.

També condemnem la falsa asimetria establerta per aquells mitjans de comunicació que equiparen l’artilleria d’un dels exèrcits més poderosos del món amb els coets artesanals fabricats per milícies palestines. Avui, per posar alt al genocidi del poble palestí i acabar amb la complicitat dels nostres governs, la ciutadania s’ha mobilitzat a Barcelona, Bilbao, Sant Sebastià, Girona, Granada, Pamplona, Màlaga, Sevilla, Palma, Santander, i Madrid. En mostra de solidaritat amb el poble palestí, les organitzacions convocants i les persones aquí reunides demanem al govern espanyol i als governs locals i autonòmics que:

  • Condemnin enèrgicament a Israel pels crims comesos contra la població civil de Gaza i exigeixin que pari immediatament aquesta ofensiva militar.
  • Pressionin eficaçment a Israel perquè aturi els atacs racistes contra els palestins i palestines a Cisjordània, Jerusalem Est i Israel i compleixi amb la seva obligació legal d’acabar amb l’ocupació de Palestina.
  • Envieu ajuda humanitària i exigeixin que Israel compleixi amb el dret internacional humanitari i que, juntament amb Egipte, obrin els passos per permetre els moviments de persones i garantir l’accés de l’ajuda d’emergència i de reconstrucció a la Franja de Gaza.
  • Garanteixin l’aixecament del bloqueig criminal a Gaza que constitueix un càstig col · lectiu a un milió set-centes mil persones.
  • emaneu la suspensió de l’Acord d’Associació entre la Unió Europea i Israel com a mesura de pressió perquè aquest Estat compleixi la legalitat internacional.
  • Suspenguin la venda d’armes i la col · laboració en matèria militar amb Israel. Cada arma comprada a Israel és una arma provada contra població civil palestina.
  • Donin suport a la ratificació de l’Estatut de Roma per l’Autoritat Palestina perquè es puguin portar els responsables dels crims de guerra contra el poble palestí a la Cort Penal Internacional.
Comparteix: