S.O.S. PALESTINA

Israel s’ha erigit com un veritable exèrcit d’ocupació del territori palestí des dels acords que s’estableixen després de la 2ª Guerra Mundial i donen origen al nou Estat d’Israel, al mateix territori històric i assentament del poble palestí.

Fa molts anys que Israel va oblidar ho que va patir durant la citada Guerra, per convertir-se en una brutal maquinària per eliminar un altre poble, el palestí.

Fa cinc anys, una altra “agressió” sobre la Franja de Gaza va ocasionar més de 1000 morts i 5000 ferits, gairebé tots, com ara, civils, nenes i nens, vells i velles, dones, poble desarmat i inerme. Aquest genocidi que està impune es repeteix avui als ulls del món.

La intensificació de l’operació “Banda Protectora” de l’exèrcit israelià prossegueix per setè dia i continuarà, originant a dia d’avui gairebé 200 morts i més de 1300 ferits.

A Gaza, objectiu fonamental de l’atac, viuen 1.7 milions de palestins en 360 quilòmetres quadrats, dels quals 1.2 milions van ser expulsats de les seves terres en el que ara és el sud d’Israel. Bloquejada, pateix un 38.5% d’atur i un 13.8% de nens tenen desnutrició aguda.

Per justificar la nova ona de bombardejos els capitostos de Tel Aviv esgrimeixen cínicament el llançament des de Gaza dels obsolets i defectuosos míssils de la resistència patriòtica, cap dels quals ha pogut penetrar el famós “dom de ferro”, generosament finançat per Washington, que lliura a Israel 3.000 milions de dòlars anuals en concepte d’ajuts.

Els palestins estan virtualment desarmats davant Israel, sisè exportador mundial d’armes amb un dels exèrcits més moderns del món i un considerable arsenal nuclear il·legal.
Però l’operatiu de l’exèrcit israelià a la Franja de Gaza continuarà “fins que es restauri la pau i la calma”, malgrat la pressió internacional, va afirmar aquest divendres el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu.

Des del any 2000 fins l’abril d’aquest any bales israelianes havien segat la vida de 1520 nens palestins. Al juny de 2013 el Comitè pels Drets dels Nens de l’ONU va denunciar que els nens palestins són sistemàticament ferits, torturats i utilitzats com a escuts humans per Israel. Mesos abans la UNICEF havia informat que cada any al voltant de 700 joves palestins entre 12 i 17 anys, en la seva majoria nens, són detinguts per forces israelianes i sotmesos a maltractament “sistemàtic”.

No pot esdevenir ni la pau ni la calma d’un exèrcit opressor, de l’exèrcit d’un país inventat per EUA per assegurar-se el seu control geoestratègic sobre una zona crítica del món.

Per tot això, les i els sotasignat exigim:

1. El cessament immediat del foc, la massacre i el genocidi impune del poble palestí, i la retirada immediata del exèrcit sionista de Gaza.
2. L’establiment d’una Comissió d’alt nivell de l’ONU per treure de la pols els vells tractats i acords sobre Palestina i Israel, i actualitzar-los a la situació d’avui.
3. El reconeixement del Dret d’Autodeterminació i Sobirania de l’Estat Palestí, posseïdor històric dels territoris que dia a dia són usurpats per Israel amb el suport de EUA i el silenci còmplice de l’ONU.
4. La tornada immediata de la representació de Catalunya a Israel, per donar comptes davant el Parlament de Catalunya i el poble, de la seva gestió per aturar la guerra d’ocupació i el genocidi del poble palestí.
5. Pau amb dignitat per a les humiliades i agredides.

Les i els sotasignat convoquem al poble de Cerdanyola a expressar la nostra Solidaritat amb el poble de Palestina i el nostre compromís amb la Pau, únic camí per acabar amb el genocidi i assegurar el desenvolupament pacífic d’aquest heroic poble.
Dijous 17 de juliol a les 18h del vespre a la Plaça Abad Oliva.

14/07/14

Signen:
Procés Constituent de Cerdanyola
PODEMOS Cerdanyola
Compromís per Cerdanyola (CxC)
Esquerra Republicana de Catalunya, ERC Cerdanyola
ICV Cerdanyola
ARRAN Cerdanyola
EUiA de Cerdanyola
Nova Esquerra Catalana (NeCat)
Plataforma de Afectats per l’Hipoteca, PAH Cerdanyola
Plataforma d’Ampes de Cerdanyola (PAC)
Associació d’Aturats/des  Ripollet i Cerdanyola
Associació Amics de les Antiguitats i el Col•leccionisme de Cerdanyola i Ripollet (A.A.A.C.C.R)
Brigada Vallesana Simón Bolívar

Convocatòria:
Dijous, 17 Juliol, 2014 – 18:00

Comparteix: