Vuitena edició de la Cursa dels Poblats Ibèrics

El proper 20 de juliol els amants de l’atletisme de Cerdanyola podran gaudir d’una nova edició de la Cursa dels Poblats Ibèrics, una cursa que preten comptar amb la participació de 500 inscrits.

PosterPoblatsIberics_2014Els organitzadors volen arribar a la xifra de 500 inscrits. Malgrat tot aquesta xifra aumenta considerablement el dia de la cursa, ja que un incontable número d’aficionats sense dorsal es sumen a aquesta festa de l’atletisme.

Vuitena edició de la cursa

La Cursa dels Poblats Ibèrics va nèixer en 2007 i aquest any es celebra la vuitena edició. En les seves primeres edicions les inscripcions estaven limitades a 100, però l’any passat ja van superar les 500 inscripcions i aquest any pretenen repetir o superar el nombre.

Un atac a la Serra de Collserola

La serra de Collserola, declarada parc natural al 2010, pateix durant l’any nombroses activitats que impacten negativament sobre el terreny. La Cursa dels Poblats Ibèrics, amb més de 500 participants, és una d’aquestes activitats.

Aquestes activitats suposen impactes no desitjats com l’erosió del territori per l’accés de tanta gent; els sorolls aliens excessius en un entorn natural amb fauna (part d’ella està en època de cria); l’aparició de nous residus (p.e. sempre queden cintes indicadores del camí, després de les curses que l’ens organitzador no retira totalment); l’accés massiu de vehicles motoritzats; malmetre la vegetació; els aixafaments d’invertebrats, etc.

Aquesta mena de curses competitives i massives no concorden amb l’esperit del parc, d’incrementar-ne la protecció ni garantir-hi un màxim de sostenibilitat. Els usos públics s’han de desenvolupar congruentment amb els objectius de protecció de l’espai, cosa que no sembla que tampoc hi ajudin aquestes les curses. (Últims dos paràgrafs de viaverda.org).

Comparteix: