Via Verda presenta un recurs contenciós administratiu contra el Centre Direccional

L’Associació Via Verda ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Pla Director Urbanístic del Centre Direccional (PDU).

Els motius que ha portat a l’Associació a presentar aquest recurs han sigut molt variats, però tots tenen un gran impacte negatiu per a la ciutat de Cerdanyola:

DSC00838Un Planejament innecesari

L’Associació Via Verda  denuncia que el nou planejament, en extensió i nombre d’habitatges previstos és molt més gran que l’anterior. Aquesta ampiació és fruit de les pretensions econòmiques de Puigfel i de les seves empreses, que han aconseguit incorporar al nou PDU gran part dels seus terrenys.

Atac al medi ambient

 El nou Pla Director destruirà una gran varietat d’arbres, paisatges i espais que afectaran a tota la fauna que habita a la zona.

Construcció de 4000 habitatges

La construcció de 4.000 habitatges al Planejament tindrà un impacte molt negatiu per a una ciutat amb més de 3500 habitatges buits, és a dir, aquesta mega-construcció és totalment innecesaria i preten continuar un model econòmic caduc, poc sostenible i especulador.

Deute

El Planejament ha suposat fins a la data un endeutament per l’Ajuntament de 90 milions d’euros. Una quantitat que preveu recuperar amb l’especulació dels terrenys del Centre Direccional.

Abocadors

El nou Planejament no resol el problema dels abocadors cancerígens i tòxics que hi ha a la zona. L’únic que proposa és una remediació que ni tan sols està pressupostada econòmicament, es a dir, no hi ha cap garantia prevista. Una dada del planejament que preocupa molt a l’Associació Via Verda és la de “no s’urbanitzarà res a l’entorn dels abocadors”. Aquesta dada és molt preocupant perque no indica els metres d’aquest “entorn”.

Mobilitat

En quant a mobilitat, per fer l’informe, només s’han calculat el tràfic dels treballadors i dels 4000 habitatges, però no el tràfic que generarà el centre comercial, que serà entre 180 mil i 217 mil metres quadrats.

Per a desenvolupar el Planejament al 100% s’ha de fer actuacions que encara trinxaran més el territori, com l’ampiació de carrils a l’AP7, la construcció del quart cinturò, la via interpolar, la ronda sud (que anirà per Collserola seguint la riera de Sant Cugat), un tranvia i el túnel ferroviari d’Horta.

DSC00840Centre Comercial

El nou Planejament concreta una zona comercial amb un sostre edificable entre 180 mil i 217 mil metres quadrats. Malgrat tot, serà la persona que vulgui construir qui decideixi com serà la construcció definitiva del sector comercial. Es a dir, un agent privat decidirà la futura zona comercial del Centre Direccional.

 Opció Zero

Vía Verda aposta per la Opcio Zero, una opció que contempla preservar el connector biològic, el paisatge i la fauna de la Plana i portar tota la edificabilitat prevista cap a zones del centre de Cerdanyola, remodelant el centre i treient zones industrials que han perdut tota la seva lògica com la Bòbila i la Clota.

 Partits polítics responsables

 Els partits polítics responsables d’aquesta situació són el PSC, ICV, EUiA i CiU. Rosa Guallar, de l’Associació Via Verda, deia que s’ha de tenir en compte aquesta dada ara “que parlen de la unitat de les esquerres per tombar aquest model neoliberal” i que “cal reflexionar sobre qui són els que ens han portat fins aqui.

Més informació relacionada amb aquesta notícia:

Via Verda
http://www.viaverda.org/

Cerdanyola Sense Abocadors
http://cerdanyolasenseabocadors.wordpress.com

Salvem Cerdanyola
http://salvemcerdanyola.wordpress.com/

Comparteix: