La Mostra de Dansa Popular de Cerdanyola arriba a la 31a edició

La Mostra de Dansa Popular de Cerdanyola, organitzada per l’Esbart Dansaire Sant Marçal, arriba aquest 2014 a la seva 31a edició amb un programa d’actes que se celebrarà l’11, 12 i 13 de juliol. Els grups convidats enguany són l’Asociación El Salnitre del Faycán (Illes Canàries) i la Fundación Colombia Folklorica (de la ciutat de Cali).

Mostra_DansaL’acte central de la Mostra se celebrarà el dissabte a les 22h a la plaça Abat Oliba, amb una exhibició de les danses dels dos grups convidats així com també del cos de dansa de l’Esbart Dansaire Sant Marçal.

La Mostra arrencarà divendres, també a les 22h, al pati del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) – Can Domènech amb un concert de música popular i tradicional a càrrec de la secció de música de l’Esbart i la Coral Collserola. El concert també comptarà amb els cants de la Coral de la Casa d’Andalusia i els de la formació musical de la Fundación Colombia Folklore.

La cloenda de la Mostra es farà diumenge, a les 19:30h, a la plaça Abat Oliba amb l’actuació de les seccions de Petits i Mitjans de l’Esbart Dansaire Sant Marçal. El punt i final a la Mostra 2014 el posarà una triple ballada de la dansa més representativa de la comarca: “El Ball de Gitanes”. La ballada vol mostrar, amb balladors de tres generacions i que la ballen de maneres diferent, la vigència d’una dansa que perdura des de finals dels segle XVIII. “El Ball de Gitanes” el ballaran la colla de Joves del Grup de Gitanes de Castellar del Vallès, el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Marçal de Cerdanyola del Vallès, i els Veterans de la Colla del Ball de Gitanes de Parets del Vallès.

Tots els actes de la Mostra de Dansa són gratuïts.

 

Comparteix: