El Govern de Cerdanyola retira el punt del Guiera

El PEM Guiera és un servei municipal privatitzat a mans de la Federació Catalana de Handbol que, des de que aquesta es declarès en concurs de creditors, està sent una patata calent en mans del Govern. Actualment, malgrat que la Federació no pot fer front als gastos, té per davant 24 anys de contracte amb dret a pròrroga de 15 anys més.

A l'esquerra, el regidor d'esports Marc Guillamon

A l’esquerra, el regidor d’esports Marc Guillamon

La proposta que es portava a ple

La proposta que es portava a debat al ple d’ahir era arribar a un mutu acord entre les dues entitats involucrades (Ajuntament i Federació Catalana de Handbol). L’objectiu era que l’Ajuntament pagués 3.356.946 euros a la Federació Catalana de Handbol per recuperar el servei del PEM Guiera, que pasaria a ser gestionat per l’empresa municipal Cerdanyola Promocions.

Reunió de portaveus d’urgència

Abans de començar el ple d’ahir Carme Carmona convocava als portaveus per celebrar una reunió d’urgència per tractar el punt que s’hauria de debatre al ple, relacionat amb el PEM Guiera. Mentre Compromís o Esquerra deien que a l’expedient hi havia irregularitats i amenaçaven amb portar-lo a la Fiscalia, Carme Carmona afirmava que el que portava el Govern al ple era la proposta que millor encaixava amb la realitat per continuar mantenint el servei i que estava avalada per un informe del secretari municipal que afirmava que, amb l’aprovació de l’acord, no s’incorria en malversació de cabals públics.

Retirada del punt

Finalment, però, el Govern va fer un pas enrere i va decidir retirar a última hora aquest punt tan polèmic del ple. Amb molta probabilitat el debat tornarà a resurgir als propers plens, ja que el dia 2 de Juliol la Federació Catalana de Handbol passarà pel jutge mercantil.

El PEM Guiera és una mostra més de que quan un servei privatitzat funciona, el beneficiari és l’empresa privada mentre que, si el servei no funciona, qui paga els costos és la ciutadania qui ho paga amb els seus impostos.

Vídeo d’ERC i Compromís demanant la retirada del punt

Comparteix: