Concentració per la Renda Garantida de Ciutadania

Dijous passat, mentre es celebrava el ple municipal, va haver-hi una concentració dins dels actes de la Setmana de la Dignitat amb el lema “Per una Catalunya sense atur, pobresa i desigualtat! Renda garantida de ciutadania ¡JA!

Segons l’Estatut de Catalunya, les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna, però la realitat està molt lluny d’aquest text. És per això que els ciutadans s’han organitzat per exigir a la Generalitat que compleixi amb l’Estatut i fixi la quantia d’aquesta renda en 7.96 euros a l’any (664 euros mensuals). Per fer-ho, porten temps recollint signatures i, durant aquesta setmana, han celebrat la “Setmana de la dignitat”.

Durant la concentració es va llegir un manifest que relatava la realitat actual de Catalunya: retallades socials, reformes laborals que destrueixen ocupació i eliminen drets a la classe treballadora, situació económica en favor dels interessos de la Banca i de les grans empreses,… Això ha deixat una ciutadania empobrida, on l’atur, els desnonaments i la falta d’accés a una alimentació adequada i als subministraments bàsics (aigua, gas i electricitat) no paren d’augmentar.

Si s’aconsegueix aplicar la Renda Garantida Ciutadana cap ciutadà o ciutadana de Catalunya estaria per sota del llindar de la pobresa i tindria els mínims per a una vida digna.

El manifest que es va llegir compta amb el suport de nombrosos col·laboradors: associacions, plataformes, partits polítics i sindicats.

http://cerdanyolainforma.com/?p=1601

Comparteix: