Expressa’t: Cerdanyola, ciutat de la ciència i la innovació

“Ciutat de la ciència i la innovació”, aquest es el títol que patim desde el 2011 i que ara hem revalidat, dic patim perquè aquest govern no ha fet res digne per merèixer el títol, a part d’acollir empreses privades i punteres al Parc Alba i Parc Tecnològic.

  • Govern que viu d´esquenes a la ciència…UAB
  • Govern que l’única innovació que crea és permetre que vinguin empreses tecnològiques amb molt beneficis fiscals que pagarem entre tots però que porten nous llocs de treball de qualitat…de fora de la població, Tècnics, científics, directius etc… d´alt nivell…
  • Govern que l’única obsessió es l´externalitat dels serveis municipals i deixar-los en mans privades, sort que són d´esquerres…
  • Govern que innova com rebaixar el dèficit del ajuntament, a través de la pujada d´impostos any rere any.
  • Govern que oblida les petites coses del poble i viu a cops de titular de premsa.
  • Govern que per tapar el forat econòmic de Can Planas/Parc Alba construirà 4000 vivendes al voltant d´un abocador tòxic i permetrà la instal·lació d´un centre comercial que enfonsarà l´economia del petit comerç de la comarca.

Ara… després de dos anys de feina i hores de molta gent anònima s´han aconseguit unes dades oficials sobre la qualitat del aire que respirem a Cerdanyola,…Si; el aire que respirem tots, les dades no són gens favorables, tot i el lloc on es van prendre i l’època del any (hivern amb pluges), però ja ens ho vendran com a acceptables o admissibles, és hora que el govern comenci a innovar i els 25 regidors pensin en com ser una ciutat pionera en disminuir la pol·lució atmosfèrica que ens afecta a tots plegats, part d´ella és responsabilitat del tràfic viari mitjançant les partícules en suspensió PM-10 i PM-2,5, responsables de malalties respiratòries i al·lèrgies en part de la població menys preparada immunològicament parlant.

L´ altre part de la contaminació prové de industries, eco-parc, incineradora, abocador Elena…Can Planas,…

És hora de gaudir del títol, per haver-lo guanyat a pols, no per tenir el Sincrotró o unes empreses privades amb tecnologia puntera, si no per aconseguir donar un servei de qualitat sobre la salut de les persones que hi viuen aquí, i poder exportar-lo a altres municipis, tots i cada un de nosaltres podem i tenim que fer una petita aportació, que sumades totes elles, poden complir els objectius i aconseguir ser una societat participativa i oberta en benefici de tots.

Eels polítics tenen que ser l´eina que la porti a terme…

Estaran al nivell??

Albert Gonzalez Mori

Comparteix: