Truyols gestionarà el nou tanatori de Cerdanyola

Els serveis funeraris de Cerdanyola continuaran sent sinònim de lucre degut a que Truyols seguirà fent negoci gràcies a les gestions que faran sobre el cemintiri i el nou tanatori.

Plànol realitzat per La Vanguardia

Plànol realitzat per La Vanguardia

L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha signat un acord amb “Funèraria Montserrat Truyols S.A.” perquè aquesta empresa assumeixi la gestió privatitzada d’aquests serveis durant els propers 40 anys. En tot aquest temps, el consistori només es quedará el 4% dels beneficis anuals. Amb aquest nou contracte, el Govern de Cerdanyola continua permitint que una empresa continui fent diners a costa d’uns serveis molt delicats com ho són els serveis funeraris.

Ampliació del cementiri

El cementiri de Cerdanyola s’ampliarà un 25%, augmentant la xifra de nínxols de 3.149 a gairebé 4.000. Al mateix temps, es restauraran els 400 nínxols que tenen greus patologies, s’acondicionarà la zona d’aparcaments i els accesos al cementiri.

Nou tanatori

El nou tanatori, que estarà ubicat just davant de les instal·lacions de l’actual cementiri, disposarà de quatre sales de vetlla, sala de cerimònies multiconfessional, sala d’espera i una zona de cafeteria. Aquest tanatori es construirà durant els dos primers anys de contracte juntament amb el crematori.

Compromís i Esquerra s’oposen a la privatització del servei

Compromís per Cerdanyola i Esquerra s’oposen a aquest model de privatització i han demanat al Govern apostar per la gestió directa. Al mateix temps, consideren que és un risc per a la salut de les persones la presència d’un crematori tan pròxim als habitatges.

Comparteix: