Solidaritat Cerdanyolenca posa en marxa una campanya per ajudar en la defensa dels encausats de Can Vies

La Plataforma, que organitzarà diverses activitats com xerrades, concerts i sopars populars per fer front a les despeses de la defensa de les persones encausades, demana un suport col·lectiu per a aquests cerdanyolencs perquè es tracta “d’una repressió aleatòria que podia haver tocat a qualsevol altra persona”.

Solidaritat_CerdanyolencaLa Plataforma Solidaritat Cerdanyolenca inicia una campanya de suport amb les cinc persones de Cerdanyola encausades pels fet ocorreguts el 29 de maig a Barcelona després d’una concentració a favor del centre social de Can Vies.

El membre de Solidaritat Cerdanyolenca, Alejandro Montes, explica que tornen a utilitzar la plataforma per denunciar el cas tal i com van fer al 2009 amb un altre que encara està obert, el dels joves Álex i Andrea, acusats d’atemptat a l’autoritat però que, segons Montes es van veure atrapats en un muntatge policial.

La campanya consistirà en l’organització de diverses activitats com xerrades, concerts i sopars populars per fer front a les despeses de la defensa de les persones encausades.

Alejandro Montes explica que l’objectiu de la campanya és denunciar els fets ocorreguts el 29 de maig quan 5 cerdanyolencs van ser detinguts després de la concentració en suport del centre social Can Vies, uns fets que, segons afirma, si no es fessin públics, quedarien oblidats i comportaria la impunitat per als seus responsables.

Per al membre de la Plataforma, “la repressió política té la funció de criminalitzar i combatre els grups de gent que es mouen per defensar unes idees”. I afegeix que es tracta “d’una repressió aleatòria perquè els ha tocat a ells cinc, però podia haver tocat a altres persones”. Per això, insisteix en què “és important que la resposta sigui col·lectiva perquè és un atac contra tots i contra els teixits social i associatiu”.

Una de les encausades, Berta, desmenteix la versió dels Mossos d’Esquadra i assegura que les persones detingudes van ser víctimes “d’una repressió injusta, desproporcionada i arbitrària”.

Segons relata, un cop acabada la concentració del 29 de maig, les cinc persones encausades es van quedar a sopar en un bar. Poc després quan es dirigien a agafar el metro per tornar a Cerdanyola van haver d’entrar en un portal per refugiar-se d’una càrrega policial. Allà, juntament amb nou persones més, són detingudes pels Mossos d’Esquadra, després de ser identificats i escorcollats. Van estar a la comissaria de les Corts, on van passar la nit i després van passar a disposició judicial, acusades de desordre públic i atemptat a l’autoritat.

L’advocat de Berta, Eduardo Cáliz, remarca que el cas de Cerdanyola “és un cas prototípic de l’actuació dels mossos, els quals en cas d’aldarulls mai detenen a les persones que hagin comès algun delicte, sinó que ho fan a qui poden, de manera arbitrària”. En aquest cas, van detenir 14 persones perquè “estaven refugiades en un portal i va ser fàcil”. Segon indica, això forma part d’una estratègia de les actuacions policials.

L’advocat destaca que als detinguts d’aquest cas se’ls aplica un dret penal desproporcionat ja que l’acusació arriba a 5 anys i 10 mesos de presó per a unes persones sense antecedents policials ni penals. També indica que es produeix una falta de respecte cap a la presumpció d’innocència i una vulneració de drets.

Cáliz opina que “són unes mesures orquestrades des dels governs estatal i autonòmic per afeblir els moviments socials amb l’objectiu de criminalitzar la protesta al carrer i atemorir la població.

Tant el cartell com el programa d’activitats de la campanya es faran públics en breu.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2014/06/13/Campanya_solidaritat_cerdanyolenca.html

Comparteix: