Panrico posa fi a una històrica vaga després de vuit mesos

Les treballadores de Panrico de la planta de Santa Perpètua de Mogoda a Barcelona han decidit aquest matí en l’assemblea acabar amb la vaga indefinida iniciada fa aproximadament vuit mesos contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) presentat per l’empresa i que afecta 215 treballadores. Amb 99 vots a favor, 45 en contra i 3 vots nuls, la plantilla ha decidit tornar a la feina el proper dilluns, després d’una roda de premsa que han convocat a les deu del matí a la porta de la fàbrica.

PANRICO_VERMUTLa decisió s’ha concretat després d’una assemblea tensa, on la plantilla també ha decidit no acceptar ni la mediació de la Generalitat ni els acords que la direcció de Panrico ha posat sobre la taula, ja que “l’objectiu de no permetre ni un sol acomiadament continua vigent”, segons ha explicat el portaveu del col·lectiu Felix Yela. “Seguirem lluitant perquè estem convençuts que Santa Perpètua té futur i avui dia no sobra ningú”, ha afegit.

La vaga indefinida va començar el passat 13 d’octubre només a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, inicialment per reclamar els salaris que Panrico no havia pagat. Les setmanes següents, l’empresa va decidir que dels 745 acomiadaments previstos a tot el grup, una part important es produirien precisament en aquesta planta vallesana, en una clara mesura de “persecució sindical”, tal com va denunciar la plantilla en el seu moment. Des d’aleshores, les treballadores de Panrico han protagonitzat una vaga històrica i exemplar de 237 dies, la més llarga de les últimes dècades.

El retorn a la feina de la plantilla de Panrico ha coincidit amb la sentència de l’Audiència Nacional que declara nul l’ERO presentat per Coca-Cola i que exigeix la readmissió de les 812 treballadores acomiadades. La multinacional ja ha anunciat que recorrerà la sentencia.

La Directa

Comparteix: