Què ens espera si ens quedem a Espanya

Per què no ens expliquen quin futur ens espera si ens quedem a l’Estat espanyol?

Fins ara ens han bombardejat amb tots els mals que ens esperen segons ells. Si fotem el camp d’Espanya ara ja és hora que sapiguem què ens espera si continuem formant part de l’Estat espanyol.

A més de tenir tots els problemes de sempre, no serem nosaltres mateixos, mai no serem lliures.

En el terreny econòmic tenen un deute de més d’un bilió d’euros. Qui els pagara? Els que es passen el dia al bar? O potser els que defrauden que són més d’un 25% del total dels contribuents, o potser els evasors de capital que porten els diners a Suïssa, Alemanya, les Illes Caiman, etc. O potser els que utilitzen recursos públics en benefici propi o per esnifar coca? Només la corrupció ens costa a tots plegats deu mil milions d’euros l’any. Espanya és un dels països més corruptes del món. Pagarem els tontos, com sempre, i els vividors continuaran vivint de la rifeta.

El problema no es només l’espoli fiscal sinó també el malbaratament crònic de recursos públics i una corrupció desbocada. És evident que allà on hi ha persones hi ha corrupció, però la pitjor corrupció és l’estructural. En una Catalunya independent tot aquest desgavell estaria controlat i l’administració seria més eficient. El deute i el malbaratament que el paguin ells.

En el terreny polític el PP governarà Espanya durant els proper vint anys, com a mínim; la pèrdua de vots del PSC farà quasi impossible que el PSOE tingués un resultat suficient per governar. En canvi, el PP sortira enfortit de la situació. Si ens hi quedem, no només els haurem d’aguantar els atacs contra la nostra cultura i la nostra llengua, sinó també contra la nostra pròpia identitat, i amb una de les legislacions mes retrogrades de la Unió Europea ens obligarà a ser espanyols, perquè com a catalans no ens volen. Volen fer-nos súbdits de “La una grande y libre”. Acabarem sent com els infeliços que han votat amb aquells que van afusellar o ficar a la presó els seus pares, avis o parents per defensar la llibertat i la República. La repressió i les massacres durant molts anys han convertit un poble digne en un poble submís i acovardit. Algú ha que posar les coses al seu lloc.

El creixement del feixisme tant a Espanya com a Europa els facilitarà el terreny i ben aviat també hauríem de triar si deixar-nos posar el jou o plantar cara, i si hem de fer-ho, que sigui defensant la nostra terra i la nostra gent.

Quin futur tindran els nostres joves, els quals més d’un 56% es troben l’atur i si se’ls presenta l’ocasió han de marxar a l’estranger per trobar alguna oportunitat després d’anys d’estudiar? Joves que a l’estranger han de fer les feines que no vol ningú. La solució és una Catalunya Independent, i un Estat català.

Els pensionistes, si ens hi quedem, ben aviat ens quedarem sense el fons de reserva perquè s’ha passat de tenir seixanta-cinc mil milions a sis mil en pocs anys. Què faran el que deia Fraga, de fer menjadors perquè anem a menjar a l’Auxili social?

I els treballadors que volen treballar i guanyar-se la vida dignament, quin futur tenen? Treballar un o dos dies a la setmana i cobrar 350€ al mes. O tornar a fer cua a la Plaça Urquinaona. Mentre ells, que volen manar, se solucionen els seus problemes a base de cobrar sobresous?

Cal pensar que existeix una possible alternativa als maldestres del PP és un greu error. A Espanya continuen manant els de sempre i els altres l’única a què aspiren és a endolls i subvencions. Els que manen de veritat són els cacics de sempre, aquells que van fer tot allò del 36 al 79.

Tots aquests problemes només es podran resoldre amb un Estat català propi i al més aviat millor.

Perquè aquesta colla d’incompetents i corruptes ens fotran tots a la misèria.

Josep Font.

Comparteix: