Alliberades les cerdanyolenques detingudes dijous passat a Barcelona

Les 14 persones que van estar sota arrest policial des de dijous 29 a Barcelona per donar suport al CSO Can Vies, van quedar alliberades la nit de dissabte.

Sin títuloDijous a la nit les persones detingudes van ser desplaçades a la comisaria de Les Corts i dissabte a la Ciutat de la Justicia per passar a disposició judicial fins la declaració a la tarda. Des de primera hora del matí fins ben entrada la nit, més d’un centenar de persones va passar pels jutjats a donar el seu suport. Fins i tot treballadors de TMB, empresa co-propietària amb l’Ajuntament de Barcelona, van apropar-se per mostrar el seu recolzament i ànims.

Tot i la incertesa, la pluja i les hores d’espera, la sortida dels jutjats va ser tota una tendra mostra de solidaritat i companyerisme. Càntics com”No estàs sola” i “La nostra millor arma, la Solidaritat” ressonaven per tota la Ciutat de la Justícia a mesura que anaven sortint els detinguts. A l’atestat se’ls s’acusa de desobediència, atemptat contra l’autoritat, llençament de pedres i crema de contenidors.

L’atestat policial és un document públic i acusatori però no és una prova en sí mateixa i, en ocasions, s’utilitza per a “prefabricar” proves que són utilitzades a la seu judicial. En aquest cas, com en molts d’altres, l’acusació és dubtosa i gens rigurosa degut a la manca de proves, incoherències al redactat, l’únic motiu manifest és alarma social.


Notícies relacionades:

 

 

Comparteix: