La CUP Cerdanyola davant la detenció de veins i veïnes del poble

Des de la CUP Cerdanyola volem mostrar el nostre sincer i càlid suport als i les veïnes del poble detingudes al barri de Sants de Barcelona la passada matinada. Exigim la posada en llibertat immediata i incondicional d’aquestes persones.

Creiem que la seva detenció és la conseqüència del conflicte generat arrel del desallotjament d’un centre social autogestionat que funcionava de forma satisfactòria des de 1997.

La intervenció unilateral de Cos de Mossos d’Esquadra (CME), executada després de la ruptura de les negociacions, és una forma pobre i poc fonamentada de resoldre un conflicte. L’Operatiu policial desmesurat als carrers de Sants els darrers dies només ha fet que agreujar la desencertada decisió inicial.

Volem destacar la importància del diàleg a l’hora de resoldre els contenciosos entre moviments socials i administracions. Creiem que la solució no passa per desplegaments policials massius i costosos, sinó pel diàleg obert, sincer i sense condicions.

Així mateix, veiem inacceptable l’ús de projectils viscoelàstics tipus ‘foam’ per part del CME, i n’exigim la seva retirada.

Compartim les reivindicacions del col•lectiu CSA Can Vies i entenem el posicionament pres pel mateix després de constatar la manca de diàleg i sinceritat del regidor de districte Jordi Martí i per part de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Entenem que la situació límit que viu el barri de Sants ve de lluny, i entronca amb la voluntat d’executar un model de ciutat concret que beneficiï uns pocs interessos per sobre de l’interès general del veïnat.

Per tant, creiem que hi ha raons més que suficients per exigir la dimissió immediata de Jordi Martí i Xavier Trias per atiar un conflicte del tot innecessari.

Cridem als i les cerdanyolenques a solidaritzar-se amb els i les detingudes, a la concentració de demà a les 9:30 a la Plaça Josep Viladomat (davant la biblioteca), així com fer-ho amb el col•lectiu de Can Vies. Apel·lem al sentit comú i, en qualsevol cas, a la desobediència pacífica si prossegueix la militarització de l’espai públic a la ciutat de Barcelona.

Candidatura d’Unitat Popular – CUP de Cerdanyola

Comparteix: