Cerdanyola sense tabac

Cerdanyola s’ha sumat al dia mundial sense tabac, un dia marcat al calendari amb el proposit de fomentar, durant un periode de 24 hores, l’abstinencia de totes les formes de consum de tabac.

urlActualment, encara hi ha un gran desconeixement sobre l’impacte del consum de tabac en la salut de les persones. S’estima que, entre els anys 2000 i 2050, més de 450 milions de persones moriran a tot el món per malalties associades als carcinògens del tabac, una droga amb quatre grans efectes nocius:

      • Nicotina : Principal component del tabac, produeix la dependència.
      • Monòxid de Carboni: És un gas que procedeix de la combustió incompleta del bri de tabac i també de qualsevol producte en combustió, començant pels fums dels vehicles de combustió interna, sigui gasolina o dièsel.
      • Gasos irritants: Gasos que afecten l’aparell respiratori.
      • Substàncies Cancerígenes: Al fum del tabac s’han detectat diverses substàncies potencialment cancerígenes com el Benzopireno, que es formen durant la combustió del tabac o del paper dels cigarrets.

 En fumar , no només els fumadors afectats , també són afectats les persones més properes , els fumadors passius.

Habitualment el consum de tabac només se sol associar amb el major risc de presentar càncer de pulmó, però les persones que fumen també presenten un risc augmentat de presentar deu tipus de càncer diferents com el de cavitat oral, faringe, laringe, esòfag, estómac, coll d’úter, bufeta, ronyó, pàncrees i pròstata.

Cerdanyola s’ha marcat com a objectiu sensibilitzar els més joves per evitar que s’iniciïn en el consum de tabac amb tallers per als estudiants que s’estan realitzant al llarg d’aquest curs escolars als adolescents de primer d’ESO. A més a més, del 31 de maig al 8 de juny s’instalaran dos punts informatiu, un a la Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament) i altre a l’Ateneu.

Comparteix: