Detingudes 5 cerdanyolenques en solidaritat amb Can Vies

El desallotjament i darrer enderrocament del CSO Can Vies, que ha esdevingut durant 17 anys un centre on s’han generat molts projectes autogestionats i que ha creat un ampli teixit associatiu i veinal al Barri de Sants, ha estat motiu de mostres de solidaritat arreu del territori.

canvies_fotomovimientoAhir, per quart dia consecutiu, va continuar comptant amb el suport milers de persones manifestant-se als carrers de Barcelona, on hi havia presència de ciutadania de Cerdanyola. Recolzaven el projecte històric d’aquest Centre i també les persones detingudes els dies anteriors.

La manifestació va transcórrer de forma tranquil·la en tot moment.

Al finalitzar, hi van haver-hi diversos enfrontaments, contenidors cremats i la seu d’un banc, la qual cosa va fer que la gent que quedava a la zona es dispersés i es refugiés dins portals, on han entrat els mossos a cops de porra elevant el número de detingudes. També al carrer, policies vestits de paisà amb suadores negres, caputxes i la cara mig tapada, han fet més detencions. Els mossos han continuant recorrent tot el barri i detingut, de manera aleatòria, a persones que passaven per allà.  En una d’aquestes ocasions van detenir les 5 persones de Cerdanyola.

31maig_solidaritatcerdanyolenca

 

Mostra de suport a CSA Can Vies i detingudes
Durant el proper cap de setmana estan previstes manifestacions i concentracions al respecte.

Relacionat amb aquesta notícia, recordem que aquesta tarda a les 19:30h es presentarà al CPC Buirac de Cerdanyola (c/Torrent 48), el llibre fotogràfic del fotoperiodista Jordi Borràs, anomenat Warcelona, una història de violència”, de molta actualitat.
Informaran també sobre l’estat de les detingudes d’aquests dies, entre elles les 5 persones de Cerdanyola.
S’ha creat el hashtag a twitter #SolidaritatCerdanyolenca.

L’antropòleg Manuel Delgado ha manifestat: ”Estos días se volverá a hablar del tema de la violencia urbana pero no se hablará de la violencia urbanística; quemar una papelera se considera kale borroka pero a destruir un barrio lo llaman reforma urbana”.

Comparteix: