Fontetes, Xarau i Sant Martí participen en la cloenda del programa CROMA

Aquest programa d’estudi assistit que han ofert 100 estudiants voluntaris de la UAB als alumnes que tenen dificultats per aconseguir els objectius escolars ha tancat avui el curs, amb tot un seguit d’activitats al campus de la UAB  

Font: UAB

Font: UAB

Els infants de diferents centres escolars de Cerdanyola que participen al Programa CROMA de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) han visitat la UAB per veure de prop què és la universitat.

Els tallers d’estudi

Les persones voluntàries assisteixen una tarda a la setmana als centres per acompanyar els infants i joves. En els tallers d’estudi els donen suport per a dur a terme les tasques escolars i  desenvolupar habilitats socials. Per la seva banda, els voluntaris adquireixen valors de convivència i solidaritat a partir de la seva experiència vivencial, sobre la qual els ajudem a reflexionar.

La principal finalitat del taller d’estudi és proporcionar un espai, unes eines i unes estratègies als infants i als joves per tal que millorin l’ús de la llengua catalana, l’autonomia en l’estudi i el coneixement del seu entorn més proper. Incorporem la cohesió de grup com a metodologia de treball i principi d’actuació dels tallers mitjançant el treball cooperatiu; així es desenvolupen les capacitats individuals i la pertinença al grup basant-se en una educació intercultural i inclusiva.

El programa CROMA

El Programa CROMA acompanya, mitjançant voluntaris universitaris, nens que, per les seves circumstàncies socioculturals  o personals, o per manca de competència lingüística en català, tenen dificultats per assolir els objectius escolars. Aquests infants, molts dels quals són fills de famílies nouvingudes, requereixen un suport més personalitzat, ja que sovint les seves famílies tenen dificultats per oferir-los un recolzament i un seguiment òptims de les tasques escolars.

Aquest programa treballa per una societat cohesionada i justa en un entorn cada vegada més divers i multicultural amb un doble objectiu: oferir als infants un suport educatiu per tal d’afavorir la seva continuïtat en els estudis i noves opcions de futur i contribuir a la formació dels estudiants universitaris com a ciutadans actius i compromesos amb capacitat d’analitzar i actuar davant de situacions de desigualtat social i/o diversitat cultural.

CROMA vol afavorir la continuïtat i la transició entre etapes educatives, posant fre a l’abandonament escolar, que pot esdevenir causa de desigualtat social. Un dels factors d’èxit del programa és l’adaptació dels tallers i de les metodologies als objectius pedagògics que des dels centres s’estan també treballant en l’horari escolar per a cada infant.

Comparteix: