Air Products, una empresa que participa en guerres, aterra a Cerdanyola

L’empresa fundada per Leonad Parker Pool en 1940 a Detroit instal·larà a Cedanyola un centre d’R+D. Amb aquesta, ja són dos les empreses vinculades amb guerres que acull la ciutat (Sener i Air Product).

Supersonic Institute

Supersonic Institute

El centre d’R+D que l’empresa instal·larà a Cedanyola serà el sisè de referència internacional d’Air Poducts, i es sumarà als existents al Regne Unit, Tailàndia, Xina i els dos d’EUA.

La seva implantaciò a Catalunya respon a la combinació d’inversió, talent i cultura de la innovació en àrees com l’agricultua a Espanya i al centre d’R+D català, que manté aliances estratègiques amb el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Univesitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Institut de Recerca en Tecnologies Agroalimentàies (Irta).

Implicació a les grans guerres

Air Products & Chemicals va participar a la Segona Guerra Mundial fabricant generadors d’oxígen mòbil per a les forçes armades i la industria pesada. Més tard també va participar a la Guerra Freda, proveint al Departament de Defensa d’EUA hidrògen líquid. Aquestes relacions va impolsar el creixement de l’empresa. Més tard, Air Products es va fusionar amb Houdry Corporation, una empresa que proveïa als militars duant la Segona Guera Mundial.

Air Poducts i Sener

Amb aquesta nova empresa, Cerdanyola comptarà al seu terme municipal amb dos grans multinacionals que han dedicat molts dels seus esforços al negoci de la guerra. Sener va aterrar a Cerdanyola al 2011 i va comptar amb grans beneficis fiscals per part de l’Ajuntament. Gaudirà Air Products d’aquests avantatges?

 

Comparteix: