Compromís veu excessiva la liquidació del contracte amb la Federació d’Handbol

El Compromís per Cerdanyola es mostra d’acord en la necessitat de resoldre el contracte amb la Federació Catalana d’Handbol per la gestió del PEM Guiera, però estimen excessiva la liquidació de la concessió per un import de 3.356.946 euros que han estipulat tant intervenció municipal com l’auditoria feta per l’empresa Faura–Casas. El Compromís creu que la situació de desaparició imminent de la Federació podria dibuixar un escenari d’abaratiment del preu de la liquidació.

Chache-8638El portaveu del grup municipal del Compromís per Catalunya, Sergio Rodríguez, lamenta que tots els incompliments de contracte comesos per la Federació han acabat surtin gratis a la part privada mentre són diners perduts per la ciutat. Una situació que mostraria les deficiències en el seguiment de la concessió que havia de realitzar l’Ajuntament i de les que ningú ha assumit responsabilitats.

El Compromís demana depurar responsabilitats polítiques i que aquelles persones responsables implicades en tot el procés que ha dut a l’actual situació del PEM Guiera reconeguin els errors que s’han comès i poder estimar si cal exigir dimissions. El Compromís assenyala com a màxim responsable polític en un procés que consideren que no es fa bé al regidor de Contractació i portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Santiago Cayuela.

El Compromís aposta per la gestió municipal directa del PEM Guiera a través de Cerdanyola Promocions, tal com es farà amb el servei de grua i tal com sempre s’ha demanat en referència a la gestió dels serveis funeraris al nou tanatori, que finalment assumirà l’empresa privada Montserrat Truyols. Sergio Rodríguez creu que hi ha diners suficients a l’Ajuntament per assumir els serveis funeraris, però que s’acaba imposant un pacte mafiós de les empreses del sector per repartir-se el territori.

El Ple aprovava amb el suport del Compromís el reglament per determinar la condició d’habitatges desocupats amb caràcter permanent amb l’objectiu de donar resposta a la manca d’habitatge a la ciutat. Sergio Rodríguez recorda que el govern municipal va pactar amb el PP renunciar a aplicar una taxa del 50% sobre l’IBI dels pisos desocupats, tal com havia proposat el Compromís, i lamenta que el reglament arribi tan tard i amb algunes mancances que intentaran corregir durant el procés d’al·legacions.

El Compromís es va oposar a la moció presentada per ERC que reclamava rebaixar el coeficient de valors cadastrals per una raó molt simple: la necessitat d’elaborar un estudi econòmic complet per saber les implicacions reals de la mesura. L’estudi permetria un debat més profund sobre una revisió en la qual estan d’acord i que de totes maneres tampoc podria aplicar-se fins l’aprovació de pressupost i ordenances del 2015.

El Compromís troba “estrany i sorprenent que un partit de dreta liberal com CiU”, responsable en part del “desballestament industrial” del país, arribi ara al Ple amb una moció per crear un Centre d’Interpretació del passat industrial de Cerdanyola en una de les naus de l’antiga fàbrica Aiscondel. El Compromís creu que hi ha altres opcions de preservació de la memòria recent de la ciutat sense haver de pagar diners a Banc de Sabadell, propietària de les naus, com podria ser la recuperació d’un arxiu sonor a Cerdanyola Ràdio.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/2014/05/06/compromis_ple_abril.html

Comparteix: