La plantilla de Panrico a judici per tractar d’aturar l’ERO de l’empresa

Demà 6 de maig és un dia transcendent per a la plantilla de Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda. Després de més de sis mesos de vaga, es celebrarà a la Sala Social de l’Audiència Nacional de Madrid el judici sobre l’ERO que les treballadores han impugnat a través de les demandes presentades pels sindicats CGT i CCOO.

Fotografia: Ara.cat

Fotografia: Ara.cat

L’ERO va establir, el passat mes d’octubre, una reestructuració de les plantes de Panrico a nivell estatal de 745 acomiadaments i una rebaixa salarial del 18%. Les treballadores de la planta de Santa Perpètua (moltes d’elles veïnes de Cerdanyola), les més perjudicades per la mesura, consideren que la direcció ha castigat a la planta per haver-se declarat en vaga a l’inici del conflicte.

Maniobra per dilatar el procés

El judici s’havia de celebrar el passat 20 de març però va ser ajornat per demà de forma polèmica. Un delegat de CCOO no va anar a declarar al·legant que havia estat sotmès a una intervenció quirúrgica, un fet que va provocar una gran indignació entre les treballadores, doncs es va interpretar com una maniobra per dilatar el procés. Després de l’anunci de l’ajornament es van improvisar diverses protestes tant a les portes de l’Audiència de Madrid com a la seu de CCOO situada a la Via Laietana de Barcelona.

Les treballadores han fet públic un comunicat on afirmen que l’ajornament d’un mes i mig ha suposat un “gran esforç per les més de 200 famílies en vaga” però que ho han superat pel “recolzament i la solidaritat d’altres treballadors, joves i sectors populars”. Així mateix, fan una crida “a totes les organitzacions sindicals, polítiques, socials, a les treballadores en lluita, a la joventut combativa i a la resta de sectors socials que lluiten” per tal que “ens acompanyin també en aquest dia tan important per la nostra lluita”.

Font: Setmanari La Directa.

Comparteix: