Torna la Cursa per Collserola

El proper 18 de maig els amants de l’atletisme de Cerdanyola podran gaudir d’una nova edició de la Cursa per Collserola, una cursa que compta, en tan sols una setmana, amb 600 inscrits.

blog.runrunrun

blog.runrunrun

Les pasades edicions els participants inscrits (amb dorsal) van arribar a la xifra de 800. Malgrat tot aquesta xifra aumenta considerablement el dia de la cursa, ja que un incontable número d’aficionats sense dorsal es sumen a aquesta festa de l’atletisme.

Una cursa consolidada.

La Cursa per Collserola, que porta celebrarà aquest any la seva 24 edició, és ja un clàsic al calendari català d’atletisme. Al 2013, als premis Finixer, van rebre una qualificació que situa la cursa com una de les millors del calendari estatal.

Un atac a la Serra de Collserola

La serra de Collserola, declarada parc natural al 2010, pateix durant l’any nombroses activitats que impacten negativament sobre el terreny. La Cursa de Collserola, amb més de 800 participants, és una d’aquestes activitats.

Aquestes activitats suposen impactes no desitjats com l’erosió del territori per l’accés de tanta gent; els sorolls aliens excessius en un entorn natural amb fauna (part d’ella està en època de cria); l’aparició de nous residus (p.e. sempre queden cintes indicadores del camí, després de les curses que l’ens organitzador no retira totalment); l’accés massiu de vehicles motoritzats; malmetre la vegetació; els aixafaments d’invertebrats, etc.

Aquesta mena de curses competitives i massives no concorden amb l’esperit del parc, d’incrementar-ne la protecció ni garantir-hi un màxim de sostenibilitat. Els usos públics s’han de desenvolupar congruentment amb els objectius de protecció de l’espai, cosa que no sembla que tampoc hi ajudin aquestes les curses. (Últims dos paràgrafs de viaverda.org).

Comparteix: