Més de 500 persones sense llar han mort a Espanya des del 2006

Més de 500 persones sense llar han mort a Espanya des del 2006 , la meitat per agressions , segons l’informe de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya presentat ahir dimarts a Barcelona.

caixerSegons el document, és “impossible trobar persones que hagin viscut al carrer que no relatin la por i l’alerta constant amb la qual han passat dies i nits senceres , o que no hagin patit violència física o robatoris”. No obstant això, la Taula del Tercer Sector Social recorda que les persones sense llar” continuen sent considerades com un element distorsionador de la seguretat ciutadana”.

A més , l’organització denuncia que les “carreres electoralistes” han portat a molts consistoris a “aprovar ordenances municipals que habiliten la policia local per sancionar les persones sense llar que ocupen la via pública”, el que representa per a l’entitat un “acte de cinisme”. En aquesta línia cal remarcar que a Cerdanyola la ciutadania va aturar una ordenança presentada pel PSC – ElsVerds i ICV – EUiA que pretenia multar a les persones que demanaven almoina.

L’organització ha recordat que l’accés a l’habitatge és la principal causa de la pèrdua de la llar , i no “estigmes ” amb el qual es relacionen a les persones “sense sostre” com l’alcoholisme o la drogoaddicció.

KaosEnLaRed.

Comparteix: