Manifest pel transport públic a Cerdanyola

Cerdanyola, vila tecnològica i universitària” . Amb aquest lema, més ajustat a la realitat que no pas el misteriós Facta Non Verba que acaba delatant tots els governs que passen per l’ajuntament, la nostra ciutat va viure un gran creixement econòmic, urbanístic i demogràfic.

Nosaltres ens preguntem: és el creixement què volem? Planificacions urbanístiques franquistes (el Centre Direccional), abocadors tòxics, fàbriques d’amiant, … i la Universitat.

Ens qüestionem avui el paradigma del transport a la nostra vila: fa uns anys, com a bona ciutat universitària, el transport era gratuït de Cerdanyola fins al campus; avui és més barat anar-hi des de Barcelona. També els infants i adolescents que van a escoles públiques prop de la Universitat han passat de tenir transport gratuït, a tenir transport pagat per les ampes, a tenir transport “públic”.

Aquest transport, cada vegada menys públic, té grans limitacions d’horaris i especialment de preu, en una societat empobrida i precaritzada com és la de les rodalies de Barcelona, com ho és la de la vila tecnològica i universitària de Cerdanyola.

Des de Mala Herba volem denunciar les polítiques del transport, a Cerdanyola i a l’Àrea Metropolotina, com un atac directe contra la població: no només ens impulsen a aprofundir en la nostra precarització sinó que limiten la nostra autonomia. Com s’ha vist els últims mesos amb la campanya #StopPujades, cal sortir al carrer per reclamar el que és nostre: com deia Illich, una societat autènticament lliure i autogestionada és aquella que decideix sobre els seus mitjans de transport i els gestiona comunitàriament.

Tot recuperant l’esperit de la vaga de tramvies del 1951 fem una crida a la desobediència i a l’autoorgintzació.

El transport, comunitari!

ENS TROBEM DIJOUS 10 D’ABRIL A LES 19H A LA RENFE DE CERDANYOLA PER ANAR JUNTES A LA CONVOCATÒRIA DE #STOPPUJADES #OCUPEMELMETRO

MalaHerba, col·lectiu llibertari de Cerdanyola

@malaherbacdv

www.malaherbacerdanyola.wix.com/malaherba

Comparteix: