La Generalitat privatitza el Servei d’Ocupació

La Generalitat publicarà en els propers dies la primera convocatòria de la privatització del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Screenshot from 2014-04-07 00:08:42Durant aquest mes d’abril es començarà a privatitzar el SOC derivant els aturats amb més possibilitats de trobar treball a agencies de col·locació privades.
La intenció del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, és licitar convenis de 1,9 milions d’euros perquè les agències de col·locació i ETT trobin feina per a 10.000 persones. Segons l’esborrany, el SOC pagaria 40 euros per aturat atès (encara que no li trobin feina ) en concepte de despeses de tramitació i 300 euros per cada contracte de tres mesos, 400 per contractes de quatre, 500 per sis mesos i 600 per a contractes de més de sis mesos .
Els perfils d’aturats que la Generalitat traspassarà a les agències privades de col·locació són els aturats que la Generalitat anomena “ocupables”, és a dir, aquells aturats que no necessiten formació. Amb aquesta privatització oportunista, CiU i ERC tornen a regalar diners que són de tots (públics) a mans privades.
Aquest desmantellament progressiu del Servei d’Ocupació de Catalunya és conseqüència directa de les dures retallades que ve realitzant la Generalitat i el seu model de Govern d’austeritat, que no passa per reforçar els serveis més bàsics (com la sanitat i l’educació) en temps de crisi, sinó tot el contrari.
Comparteix: