La UAB i el fotoperiodisme català reten homenatge al fotògraf i professor Paco Elvira

Es posarà el seu nom a un plató de fotografia de la Facultat de Ciències de la Comunicació

Fotografia de Paco Elvira

Fotografia de Paco Elvira

El dilluns 7 d’abril, a les 15 hores, a l’aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació, tindrà lloc un acte d’homenatge al fotògraf i professor de la UAB Paco Elvira, mort fa poc més d’un any. Destacats professionals del periodisme i de la fotografia parlaran de la seva obra i del fotoperiodisme d’avui. Posteriorment es donarà el seu nom a un dels platós de fotografia de la Facultat.

Alumnes, companys tant de docència com de professió i familiars recordaran la trajectòria d’un dels fotògrafs més importants de la fotografia contemporània del país. La Revolució dels Clavells a Portugal, el conflicte d’Irlanda, la Xina de Mao, Afganistan o la seva profunda visió sobre la Transició a Espanya són alguns dels temes que s’abordaran -en alguns casos amb la projecció d’imatges seves- durant l’acte.

La inauguració anirà a càrrec del degà de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Josep Maria Català, i del director del Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual, Ángel Rodríguez Bravo.

Xavier Vinader, periodista i escriptor, defensor compromès de la llibertat d’expressió i company de Paco Elvira en molts reportatges i investigacions, recordarà l’experiència del seu viatge conjunt a Xina l’any 1979.

Pepe Baeza, editor fotogràfic del Magazine de La Vanguardia, comentarà el projecte documental del fotògraf entorn dels canvis socials a Espanya durant la Transició.

Pepe Encinas, fotoperiodista i editor gràfic dels suplements d’El Periódico de Catalunya, es centrarà en la dimensió d’Elvira com a blogger d’enorme èxit i en especial en una sorprenent secció que va captivar milers d’internautes: “Fotos desde mi ventana”.

A les 16 hores es farà una taula rodona sobre el fotoperiodisme contemporani, moderada per Eduard Bertran, director del Institut d´Estudis Fotogràfics de Catalunya i professor de fotografia a la UAB, que comptarà amb la participació de Sandra Balsells, fotoperiodista i professora de fotografia de Facultat de Comunicació Blanquerna (URL); Laura Terré, historiadora de la fotografia i comissària d’exposicions; David Airob, fotoperiodista de La Vanguardia, autor del blog “The W side” i recentment premiat en el World Press Photo, categoria multimèdia; Tino Soriano, fotoperiodista, autor de nombrosos llibres de i sobre la fotografia i col•laborador de revistes com “National Geographic”; i Kim Manresa, fotoperiodista de La Vanguardia, autor de nombrosos llibres de reportatge fotogràfic, guardonat amb diversos premis com el Visa d´Or.

Tancarà l’acte Andrea Elvira, filla del fotògraf, i depositària de la seva valuosa obra. Posteriorment es descobrirà una placa d’homenatge al fotògraf i professor al plató de fotografia de la Facultat que a partir d’ara portarà el seu nom.

L’acte està organitzat per la Facultat de Ciències de la Comunicació, el Departament de Publicitat, Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual,  els Laboratoris de Fotografia de la Facultat, l’Institut de la Comunicació (InCom-UAB) i el Grup d´Amics de Paco Elvira.

Comparteix: