Compromís aposta per aturar el Centre Direccional i netejar l’abocador tòxic

Compromís per Cerdanyola remarca que el planejament del Centre Direccional que s’aprobarà desprès de les al·legacions no canvia pràcticament res del que estava previst.

Font: Parc Alba

Font: Parc Alba

El grup municipal creu que el Planejament és una operació especulativa innecessària que preveu construir gairebé 5.000 habitatges en una ciutat que en té més de 3.000 buits, segons dades oficials. Al mateix temps denuncia que és una operació econòmicament ruïnosa, ja que es basa en un endeudament públic a curt termini que mai es recuperarà amb els ingressos futurs.

Ambientalment, afirmen que el planejamet destrueix el corredor biológic de la vía verda i no preveu un pla de neteja de l’abocador tòxic de Can Planas. En aquest sentit, el Planejament preveu un pla de gestió que anirà a càrrec dels ciutadans i no dels responsables privats que ho van contaminar.

Per últim, respecte al Centre Comercial, Compromís avisa que el planejament manté la previsió de construir un centre comercial d’unes dimensions superiors al de la Maquinista. D’aquesta manera, desmenteixen les declaracions d’ICV quan diuen que han aconseguit que el centre comercial no es construeixi.

L’aposta de Compromís segueix sent aturar el Centre Direccional, netejar l’abocador tòxic de Can Planas i qualificar tots els terrenys com a rústics.

Comparteix: