Cerdanyola també participarà a la Marxa per la Dignitat

La Marxa de la Dignitat, organitzada pel Sindicat Andalús de Treballadors i Treballadores (SAT) i altres organitzacions socials i sindicals, preveu reunir un milió de persones a Madrid el proper 22 de març. L’objectiu és que el màxim nombre de persones i col·lectius arribin al final del trajecte, però també que aquest signifiqui un nou punt de partida per a la coordinació de lluites a nivell estatal. A l’Assemblea General del 23 de març es llançaran propostes unitàries, entre elles un 1er de maig alternatiu al dels sindicats majoritaris i una vaga general per al mes de setembre.

marxes“Podrem ser pobres i no tenir feina; ens poden segar el futur. El que no ens robaran mai és la dignitat”. Amb aquestes paraules Diego Cañamero, secretari general del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), feia vibrar les prop de 250 persones reunides a Cornellà de Llobregat, Barcelona, en un dels actes centrals de la Marxa de la Dignitat a Catalunya. Organitzada pel SAT i altres organitzacions socials i sindicals, la Marxa de es planteja reunir un milió de persones el proper dissabte 22 de març a Madrid per exigir la retirada de les retallades i la dimissió dels governs que les executen.

Coordinació “històrica”

Després de cinc anys de “retallades i derrotes”, Mireia Herrera, sindicalista de la IAC, considera la Marxa un “moment històric d’unitat i confluència entre els diversos col·lectius en lluita de tot l’estat”. “S’ha aconseguit per primera vegada realitzar un treball unitari mantenint l’autonomia de cada territori, i la idea és continuar amb aquesta dinàmica”, conclou. Perquè l’arribada a Madrid més que un final es planteja com un principi, un “punt d’inflexió”, apunta Josep Bel, del sindicat co.bas.

Al dia següent, el diumenge 23, tindrà lloc també a Madrid una Assemblea General per “impulsar una coordinació més estable de tots els sectors en lluita” i es plantejaran diverses propostes, entre elles Bel destaca “la convocatòria d’un 1er de maig alternatiu”, “una vaga general al setembre” i “altres marxes” descentralitzades al territori.

La jornada celebrada el passat diumenge al Centre Social Can Batlló del barri de Sants de Barcelona va ser un exemple d’aquesta voluntat de coordinació. Les intervencions de les Iai@flautes, la PAH, un veí de Gamonal, la Marea Blanca de Madrid, les Dones del Carbó, el SAT, Papers i Drets per a Tothom, Feministes Indignades, la Marea Pensionista, treballadores de TV3, Estafa Banca i altres col·lectius van donar testimoni de que la lluita “sí serveix”, i millor unides.

“Pa, treball i habitatge”

La Marxa de la Dignitat preveu reunir un milió de persones en el seu tram final que culminarà a Madrid el 22 de març, on confluiran almenys onze marxes a peu procedents de tot l’Estat. Des de l’organització de la Marxa a Catalunya s’espera omplir fins a 30 autobusos, a banda de les persones que optin per altres mitjans de transport i dels 10 catalans que estan realitzant tot recorregut a peu amb la columna nord-est.

Sota el lema “Pa, treball i habitatge per a tothom”, milers de persones partiran a peu, amb cotxe, amb tren o autobús des de centenars de ciutats d’arreu de l’estat. Les marxes de Catalunya i Galícia van arrencar ja fa deu dies, i posteriorment ho van fer la resta de territoris, a més d’una columna amb delegades internacionals que va sortir de Perpinyà. Totes elles amb l’objectiu de rebutjar el pagament del “deute il·legítim”, reivindicar el repartiment del treball i la riquesa i exigir la retirada immediata de les retallades, així com la dimissió dels governs fidels a la Troika, inclosos els de CiU i el PP. – Setmanari la Directa

Comparteix: