[Audio] Compromís creu que la moció sobre qualitat de l’aire pot ser referent a l’Àrea Metropolitana

El Ple de febrer va aprovar per unanimitat una moció, presentada en el seu moment per Compromís per Cerdanyola, que insta al govern municipal a iniciar en el període màxim de tres mesos un full de ruta on constin els criteris i passos a seguir per implantar un sistema sostenible per al control de la qualitat de l’aire a Cerdanyola. Una iniciativa que planteja el control de les activitats amb emissions i la detecció de les contaminants i que pot convertir Cerdanyola en ciutat capdavantera en la lluita contra la contaminació atmosfèrica.

[Escolta l'entrevista sencera]

El regidor del Compromís per Cerdanyola, Pol Ribas, explicava que el seu grup va retirar en el seu dia la moció per implantar un sistema sostenible per al control de la qualitat de l’aire, “per poder-la treballar millor i arribar al major consens possible, com així ha estat, destacant sobretot la tasca feta pel regidor de CiU, Jaume Folch, especialista en el tema”. Ribas creu que s’ha fet tan bona feina que “la mateixa moció es podria aprovar tal qual a la resta de municipis de l’àrea metropolitana”.

El Ple de febrer també va aprovar la tramitació per a la formalització del conflicte davant el Tribunal Constitucional contra la Ley de Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local, una llei que Ribas considera que “atempta contra l’autonomia local, una autonomia que al seu entendre ja està prou compromesa per les habituals polítiques de privatització de serveis que estan duent a terme els diversos governs municipals que ha tingut la ciutat”. Ribas posa com a darrer exemple de les polítiques de privatització de serveis la futura creació d’un Espai Infantil, “que s’atorgarà a un privat i s’ha treballat sense recollir l’opinió de cap de les entitats ciutadanes que treballen en l’educació en el lleure, aprovant-se el projecte per una resolució d’alcaldia”.

El Compromís celebra la creació de la taxa HADI que possibilita les sancions a entitats financeres i societats propietàries de pisos buits, però es dubta de la voluntat política real per acabar fent-la efectiva i ara mateix es veu difícil poder aplicar una taxa sense un reglament que marqui com aplicar-la.

El Ple de febrer va votar a favor una moció d’urgència presentada pel Compromís contra la petició de 6 anys de presó a 5 estudiants de la UAB que van boicotejar una intervenció de la diputada d’UpyD, Rosa Díez, al campus de Cerdanyola. Pol Ribas també ha denunciat el que considera un actuació desmesurada dels Mossos d’Esquadra en una de les concentracions de la plataforma Stop Pujades contra l’increment de tarifes del transport metropolità, una qüestió que es portarà a la Junta Local de Seguretat.

Comparteix: