Arriba a Cerdanyola l’Increïble Comestible

Una iniciativa ciutadana anomenada l’Increïble Comestible arriba a Cerdanyola disposada a revolucionar els carres de la vila reivindicant l’ús comú de les zones verdes.

L’Increïble Comestible als carrers de Todmorden

A Todmorden, un petit poble britànic situat al nord d’Anglaterra, a escasos vint minuts de Manchester, la gent va començar una veritable revolució que avui ja tenen totalment instaurada.

Consistia en plantar herbes medicinals, arbres fruiters, verdures i hortalisses al llarg de tot d’espais públics del poble. Avui dia, els carrers són plens de vida i color i, a més, són literalment comestibles.
La sembra i manteniment es duu a terme per més de 300 voluntaris, que treballen dos matins al mes. A l’hora de la collita, tot el poble pot servir-se gratuïtament. Aquest increïble moviment local els aporta fruita i verdura fresca i comunitària i alhora esdevé tota una revolució en favor de la sostenibilitat, l’equilibri mediambiental, el treball solidari la construcció d’un nou món a partir de la iniciativa social i la lluita a nivell local.
comestible_the_guardian
El moviment ha acabat guanyant-se els qui, al principi, ho veien com una excentricitat destinada al fracàs, fins i tot els poders oficials, que han acabat legalitzant i recolzant la iniciativa. Gràcies a la difusió de les xarxes socials, el moviment ja s’està extenent a la resta d’Europa, arribant a tot de pobles i ciutats, com per exemple, ara també, a Cerdanyola.
Amb aquest bon exemple i amb la mateixa il·lusió, un grupet de cerdanyolencs inicien el camí cap a una Cerdanyola increïble i comestible.

A partir del dia 8 de març i durant tots els dissabtes de març ens trobareu a la plaça Abat Oliba de 10:00h a 13:00h. 

També podeu contactar per email al:

increiblecomestiblecerdanyola@gmail.com 

facebook.com/IncreïbleComestibleCerdanyola

Imatges de l’Increïble Comestible (Incredible Edible) a diverses ciutats del món.
www.incredible-edible-todmorden.co.uk
Incredible Edible_Rossendale

Incredible Edible a Rossendale

Diarmuid Gavin in Todmorden-1278894

Incredible Edible a Todmorden

Incredible Edible Southwark

Aliments recollits a Southwark

Comparteix: