Panrico continua en vaga

Aquest divendres els representants dels treballadors del comitè d’empresa de Panrico, en el marc d’una roda de premsa conjunta celebrada amb l’Associació d’Aturats de Cerdanyola i Ripollet, han aprofitat per exposar l’evolució de la seva lluita.

panrico_premsa

L’empresa, ubicada a Santa Perpètua de Mogoda, va iniciar la vaga des de fa més de 4 mesos amb l’objectiu d’aturar una cadena d’acomiadaments. Des de fa setmanes aquesta lluita ha assolit un registre rècord en la història vaguistica del país i ara per ara els treballadors protagonitzen l’aturada laboral més llarga de la que es té constància en democràcia,

Almudena Del Amo, membre del comitè d’empresa, explica que Panrico és totalment viable a nivell econòmic i que, en condicions normals, s’ha de requerir ha la contractació de mà d’obra externa per fer front a les comandes. Per aquesta raó aquesta bateria d’ acomiadaments no es justificaria de cap de les maneres.

Del Amo denuncia també que el mediador imposat per la generalitat, en lloc de buscar sol·lucions conscensuades al conficte, està deixant que la situació s’allargui i es descomposi.

Els treballadors resalten que és gràcies a la caixa de resistència, mantinguda a través d’aportacions solidàries, que les seves families estan aconseguint sobreviure. Manifesten tambe agraïment per tota l’ajuda que han rebut per part de l’estudiantat universitari i de les pesones que s’ha apropat al campament instal·lat a la porta de l’empresa per entregar, aliments, diners o fusta.

Ja en el torn de preguntes, entre els assistents a l’acte s’ha posat de manifest l’importància de dur a terme un boicot als productes Panrico fins que aquest conflicte laboral es regularitzi.

Aprofiten l’avinentesa per convidar a tota la ciutadania a acudir al Vermut Solidari que tindrà lloc a Cerdanyola el proper 2 de març, a la Plaça Abat Oliba a les 11:30h, els beneficis del qual aniran destinats a enfortir la caixa de resistència de Panrico.

Comparteix: