Aturats en marxa contra l’atur

L’Associació d’Aturats de Cerdanyola i Ripollet ha anunciat en roda de premsa que el proper 27 de febrer tindrà lloc la “Marxa contra l’atur, la desigualtat i la pobresa”.

Manel Navarro, membre de l’Associació, explicat que la marxa recorrerà a peu diversos municipis de l’àrea metropolitana i estarà composada per dues columnes, una de sud i una altra de nord.

PANRICOLa primera partirà de Castelldefels el 22 de febrer i recorrerà diversos pobles del Baix Llobregat durant tota la setmana. La segona columna, la del Vallès, tindrà el seu inici a Montcada i Reixac, el mateix dia 27 i entrarà a Barcelona per l’ Avinguda Meridiana, on se sumarà al bloc organitzat pels aturats i aturades de la zona nord de Barcelona a l’altura de l’estació de la linea vermella de Fabra i Puig. La mateixa tarda totes dues columnes confluiran finalment al Parlament de Catalunya.

Des de l’associació d’Aturats de Catalunya es fa una crida a què la ciutadania s’uneixi a les marxes i secundi aquesta protesta i aprofiten per denunciar que no es cert que en els darrers mesos la destrucció d’ocupació s’hagi acabat.

De fet, el número de baixes a la Seguretat Social revela que l’atur a tot l’Estat continua creixent a un ritme accelerat. El descens d’aturats registrats a les oficines d’ocupació pública només demostra que els desocupats ja no confien en què l’administració els pugui ajudar alhora de trobar feina. Al seu parer la reforma labora està aconseguint el seu objectiu, que no seria el crear ocupació, si no, al contrari, destruir-la.

“L’atur és un mecanisme de pressió extraordinari pels treballadors que es troben en actiu. Obliga als que estan treballant a fer-ho en pitjors condicions i a acceptar baixades de salari i reduccions de plantilla” – Va recalcar un altre membre de l’associació d’aturats.

En acabat, representants del comitè de Vaga de Panrico, també presents, han explicat la situació concreta que travessa la seva lluita i ens van convidar al vermut solidari que es realitzarà el 2 de març a les 11:30h a la Plaça Abat Oliba de Cerdanyola.

Comparteix: