Acció protesta d’usuàries per la pujada dels transports públics

Veïns i veïnes de Cerdanyola es van concentrar dimecres a l’estació de Renfe de Cerdanyola denunciant la pujada abusiva de tarifes amb el lema “Si no és accessible a tothom, no és transport públic”.

La concentració, convocada per la plataforma “Stop Pujades Transport Públic”, va reunir una trentena de persones que denunciàven que, des del 2005, el cost del transpot públic ha augmentat un 60% i les tarifes de mitjana, un 44%.

renfe_vaga

Abans d’obrir les portes.

Durant concentració es van obrir les portes d’accés perque la gent que hi havia a l’estació accedís massivament i es va repartir un manifest informatiu.

La plataforma reclama la retirada de l’augment del 2014 i la congelació del preu del transport d’acord amb les tarifes del 2013 i la convocatòria d’una taula social per fixar tarifes i criteris, un cop aplicada la retirada de l’augment dels preus. També anuncia una vaga de transports durant el Mobile World Congress el dilluns 24 de gener.

Ha estat la segona convocatòria a Cerdanyola, dins d’un marc de nou accions protestes des de principis d’any. La resta de concentracions es van dur a terme a:

 Barcelona:

Arc de Triomf, Ciutat Meridiana (18:30h), Clot, Congrès, Fontana, Horta, Hospital Clínic, Jaume I, la Pau, les Corts, Llucmajor, Maragall, plaça de Sants, Poblenou, Poble Sec, Roquetes (18:30h), Sagrera, Sant Andreu, FGC plaça Molina, Vallcarca, plaça de la Marina de la Zona Franca. 

Viles i ciutats:

preu_bitllet

Nova tarifa T-10 1 zona (2014)


Artigues-Sant Adrià, Badalona-Pompeu Fabra, Badia del Vallès, Castelldefels, Cardedeu, Cornellà, Gavà, la Garriga, l’Hospitalet (L5 Pubilla Cases), Mataró (20h), Molins de Rei, Premià de Mar, Sabadell Nord (19:30h), Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat Sant Joan Despí, Santa Coloma (plaça de la Vila), Vilafranca del Penedès

Comparteix: