La PAC denuncia la manca d’informació i opacitat de l’Ajuntament i de la Generalitat

La Plataforma de les AMPAS d’escoles de Cerdanyola (PAC) ha emès un comunicat on expressa la seva preocupació respecte el mapa educatiu de P3 per al proper curs escolar (2014-15).

#EducacióEnMarxa 29 Agost al seu pas per Cerdanyola Foto: @USTECSTEs

#EducacióEnMarxa 29 Agost al seu pas per Cerdanyola Foto: @USTECSTEs

La plataforma té indicis sobre la supressió de, com a mínim, dues línies a l’Escola Carles Buïgas i una altra a l’Escola Serraparera. Aquest despropòsit suposaria un pas enrere pel dret i accés a una educació pública, laica, i de qualitat. Deixant pas de manera clara al desmantellament d’aquest dret.

La PAC també denuncia la seva disconformitat amb els ens responsables de la presa d’aquesta decisió, per la desinformació i per l’hermetisme que existeix vers el tema, tant per part de la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Cerdanyola com per la conselleria d’educació de la Generalitat.

La Plataforma porta un any oferint-se reiteradament per a poder reunir-se i treballar en comú el futur en lluita de les escoles públiques de la localitat han estat en va, ja que segons informen, ha vetat la seva veu activa a les reunions sobre el tema. Es per aquest motiu que la PAC continua incidint per a detenir la supressió de línies escolars i estan disposades a iniciar una taula de treball on s’inclogui la comunitat educativa per a buscar i trobar solucions. 

 

Comunicat de la PAC Cerdanyola:

balconades-cerdanyola-del-vallc3a8s

L’ESCOLA PÚBLICA EN PERILL

La Plataforma d’Ampes de Cerdanyola (PAC) vol comunicar la seva posició davant el tancament de línies de P3 a la nostra població

Davant la incertesa de la informació oferida per l’Ajuntament pel que fa la pre-inscripció escolar per al curs 2014-2015, les famílies estem neguitoses i preocupades per quin serà el mapa escolar a Cerdanyola per al proper curs. Sembla ser, per les informacions que arriben per diferents bandes, que es tancaran dues línies de P3 per al proper curs a la nostra població, les línies dels CEIP Carles Buïgas i Serraparera, a més de la possibilitat del tancament d’una tercera línia, que es decidirà segons inscripcions. Ni des de la Generalitat ni des de l’Ajuntament s’informa d’aquesta decisió a la població.

Des d’aquest comunicat volem denunciar públicament la falta de transparència i tardança per part de les administracions a l’hora d’informar a les famílies de Cerdanyola de les decisions, negociacions i pactes a que han arribat amb la Generalitat.

En l’últim any la PAC s’ha ofert reiteradament al Govern de l’Ajuntament i a la regidoria d’educació per organitzar taules de treball i participar en les reunions per fer sentir la veu de les famílies i la comunitat educativa en aquestes negociacions, i així encarar el futur de l’educació pública a Cerdanyola amb una línia de treball conjunta i consensuada. En cap moment d’aquest procés se’ns ha permès participar com a part implicada, només anecdòticament i de manera residual i per la persistència i la insistència de la PAC en presentar-se a reunions sense convocatòria prèvia.

La PAC defensa:

- El no tancament de línies a Cerdanyola. Segons les dades demogràfiques el proper curs 2015-2016 a Cerdanyola es necessitaran dues línies de P3 més. Si aquest any no es tanquessin cap de les línies existents, es podrien reduir ràtios i proporcionar una major qualitat en l’educació. Aquest any ens donaria temps a treballar conjuntament polítics i comunitat educativa per proporcionar la solució més beneficiosa per el nostre poble cara el curs 2016-2017 No volem més retallades en educació. La formació dels nens/es d’ara determinarà el futur del nostre país. Si retallem en educació estem posant en joc el futur de la nostra comunitat.

- Una escola pública de qualitat. Per això demanem que s’apliquin les retallades també a l’escola concertada, escoles on no tothom hi pot accedir en igualtat de condicions. Si es retallen tres línies de l’escola pública per al proper curs, Cerdanyola passarà a tenir una oferta d’un 40% d’escola concertada i un 60% d’escola pública aproximadament. Volem que els recursos i els diners públics es destinin a mantenir els serveis públics.

Per al bé de totes i tots, defensem l’Escola Pública de Qualitat!!!!

Per més informació o ampliar qualsevol dubte podeu possar-vos en contacte amb la PAC al correu paccerdanyola@gmail.com

Ens podeu seguir mitjançant les xarxes socials:

Comparteix: