Multar els bancs amb pisos buits sempre ha estat possible

Aquest gener el govern de Cerdanyola ha anunciat, en un acte propagandístic sense precedents (o potser sí), que estudia sancionar grans empreses i bancs que tinguin pisos buits. Acte propagandístic (o oportunista, com l’ha qualificat la PAH), perquè PSC i ICV-EUiA ara intenten penjar-se la medalla.

I és que cal recordar que a Cerdanyola ja fa molt que la PAH reivindica mesures d’aquesta mena. També Compromís per Cerdanyola ve posant sobre la taula propostes per caminar en aquest sentit, com el recàrrec del 50% a l’IBI dels pisos buits; el darrer cop a les ordenances fiscals del 2014. La resposta del govern ha estat sempre negar-se a ni tant sols parlar-ne, argumentant que era impossible posar en marxa mesures així.

Ara, de cop i volta, i per simple imitació d’altres ajuntaments, el govern local anuncia que ho estudia. Què ha canviat? Res. O potser sí. Ara hi ha altres municipis que ho fan, i no fer-ho aquí evidenciaria les misèries dels que ens governen, que no han tingut la valentia d’afrontar la injustícia i aplicar aquestes polítiques. O potser es tractava de simple sectarisme i s’hi negaven perquè eren altres qui ho proposaven.

De posar-se en funcionament, serà una bona notícia per a Cerdanyola, perquè suposarà un increment de recursos que l’Ajuntament podrà destinar a les persones més necessitades i es promourà un mercat de lloguer social. Però cal situar les coses al seu lloc i no oblidar que s’ha perdut molt de temps, temps que malauradament algunes famílies no tenien.

Carles Escolà Sánchez

Comparteix: