Persianes baixades són carrers foscos

Comerciants de Cerdanyola volen fer-se escoltar i han participat en un vídeo que posa el clam al cel contra el nou centre comercial que es vol construir a Cerdanyola.

Veuen el projecte del Pla Director del Centre Direccional com una seria amenaça que feriria de mort al comerç de proximitat i deixaria Cerdanyola com “un cementiri”. Segons la opinió d’un comerciant, “cada persiana que es baixa es un carrer més que queda a les fosques”. A més a més, els comerciants coincidien en que no han rebut cap comunicació per part de l’Ajuntament.

comerç_tancat

Al Pla Director del Centre Direccional hi ha reservats 175.000 metres quadrats per a sol comercial. Per tant, si el projecte tira endavant, Cerdanyola podria tenir un centre comercial equivalent a quatrecentres com “La Maquinista”, es a dir, el centre comercial més gran d’Europa.

Aquest pla opac i sense comptar amb la participació ni opinió d la ciutadania, no només afecta el comerç local amb el nou centre comercial, sino que va molt més enllà, ja que forma part de tot l’entramat especulatiu d’habitatges, de destrucció mediambiental i molt perillós per a la salut, ja que estarà situat molt a prop de l’abocador tòxic de Can Planas.

centre_dir

Ja són més de 10 anys de lluita vers el Centre Direccional, i una mostra és la Plataforma Salvem Cerdanyola, creada fa poc més d’un any on s’unifica el treball de diversos col·lectius, associacions, partits i ciudatania que va néixer amb l’objectiu d’informar a la població de la cara “B” del CD i, sobretot per aturar-lo.


Podreu trobar més informació a:

Salvem Cerdanyola
http://salvemcerdanyola.wordpress.com/el-centre-direccional/

Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors
http://cerdanyolasenseabocadors.wordpress.com/

Pròximament ampliarem aquesta informació.

 

Comparteix: