La dignitat i la coherència de les CUP

Després de moltes floritures i excuses de mal-pagador, el PSC ha optat per una actitud netament espanyolista. Primer ha estat una llarga temporada parlant de federalisme i d’una consulta pactada i acordada amb el govern de l’estat espanyol, i ara surten amb un estirabot dient que no només votaran que “NO” sinó que castigaran els que, en coherència amb el seu programa electoral, volen votar amb dignitat que “SI”.

Iniciativa (ICV-EUiA) va fer mans i mànigues per aconseguir que els socialistes no marxessin, i va defensar la necessitat que la consulta fos legal i acordada amb el govern del estat espanyol. Ara, amb aquest estirabot dels socialistes, es troben que tots els seus esforços i les contradiccions per aconseguir-ho no els han servit de res.

En canvi, la CUP no ha vist mai la necessitat de demanar permís al govern espanyol per consultar el poble català, i per tant ha optat per mantenir la coherència i no fer el joc als que des de posicions poc serioses juguen al gat i la rata.

Des del meu punt de vista, un tema políticament tan transcendent no es pot fer servir amb la frivolitat amb que el tracten els socialistes. Si a això hi sumem que no tenen un projecte clar per ser una força de centralitat a Catalunya, i que tampoc és gens fàcil que hi hagi un govern socialista a l’estat espanyol, podem concloure que el que haurien de fer els socialistes és revisar en profunditat el seu projecte polític.

Però se’ls hi veu el llautó, perquè el que fan en primer lloc és defensar els interessos de les burocràcies de partit mentre deixen en segon terme les necessitats de la població, i al cap i a la fi els interessos dels buròcrates dels partits no haurien de jugar amb les persones de forma tant descarada.

Josep Font.

Comparteix: