El nou… ? Centre comercial del Parc Alba

Intentaré explicar que es i el que pot significar amb la poca (nul·la) informació que patim al respecte.

Tenim d´una banda un problema urbanístic de 1º magnitud amb la nova ciutat que volen construir entre Cerdanyola i Sant Cugat ,agreujat uns14 abocadors que s´integren dins el planejament urbanistic,entre ells Can Planas ,l´estrella en quant a disbarats provocats per l´especulació sobre el terreny i els residus ,tant urbans com industrials (i perillosos) per afavorir a uns pocs i perjudicar a tot un poble (ja s´encarreguen de que sigui impossible de demostrar-ho).

A resultes del problema de Can Planas,es modifica l´ubicació de la parcel·la,on tenia que anar un centre comercial de tamany mitja, i el resultat es una parcel·la on hi cap un nega-complexe comercial amb una superfície de sostre a construir d´un mínim de 106.000 metres quadrats que pot arribar a 175.000 (una especie de maquinista x 2) amb un parell d´edificis (hotel i oficines)( o Baricentro x 3)

Situat entre la parada del tren de la renfe de la UAB i les futures vivendes a construir.

L´impulsor del desastre es la Generalitat que s´ha fet càrrec del projecte ,deixant al ajuntament orfe de decisió i organització del espai municipal i comercial a la zona,tot i que aixo el beneficia ,ja que es treu el problema de sobre.

Al meu entendre, tot es consecució del deute del consorci del Parc Alba de mes de 90.000.000€ a pagar abans d´acabar el 2016 i que esta bloquejant les accions a tot el CD, per falta de liquedessa, ja que no es poden construir/vendre els pisos (perquè son invendibles a dia d´avui) i les empreses d´alta tecnologia e innovació no acaben d´arribar.

Per el que sembla ,arriba un “fons d´inversions” que posa sobre la taula uns 106.000.000€ (valor del terreny) per la zona comercial i salva la situació financera del consorci (recordem que es al 50% ajuntament e Incasol)

Donaré unes dades per centrar el problema que ens cau a sobre, la maquinista amb una superfície comercial de 91.000 metres quadrats i 15.000.000 de visitants/any i  amb una ampliació prevista de 45.000 metres mes.Juntament amb el Baricentro d´uns 60.000 metres actuals i 12.000 mes previstos pel al 2014…amb uns 12.000.000 de visitants/any i amb l´arribada d´un nou veí dins el poble…el Mercadona..

Les conseqüències per al comerç local i els botiguers de Cerdanyola,seran un desastre,

A dia d´avui tenim uns 500 comerços locals amb la persiana baixada,possiblement es tripliqui la xifra a curt plaç.

 A nivell ambiental,algú pot imaginar la B-30 que ja esta col·lapsada a dia d´avui, amb una carrega de mes 25.000 cotxes ,que visitaran diàriament el centre comercial,a mes dels vehicles dels 12.000 veïns del CD, sumats als milers de treballadors de la part tecnològica del parc Alba.

Ens informen que estem en àrea de protecció especial sobre la qualitat del aire a tota l´àrea metropolitana sobre les partícules en suspensió PM-10 i PM-2.5 causades pels vehicles ,ho saben els que ho estan planificant ?? i ho sabem els veïns als quals en afectara a la salut?? en ho explicaran??

l´èxit o fracas (o la mateixa construcció) del centre comercial estarà en mans dels veïns de Cerdanyola,i dels altres municipis propers,de les seves mobilitzacions i accions …..

 En quant als futurs propietaris (el fons d´inversió) també depèn de nosaltres ,ja que es nutreixen de les aportacions de plans de pensions,renda variable i altres productes financers que ens volen vendre un futur …millor?? inversió que nomes busca una alta rendibilitat,per vendre el centre comercial a un altre fons “buitre” nacional o internacional,l´ultim exemple de com funcionen es…….. l´empresa Panrico,empresa que era rentable ,fins que van arribar els” fons” i ara milers de famílies estan al carrer o en precari , moltes d´elles aportadores a un pla de pensions per garantir-se un futur que ja no tenen…

Albert González (Coyote).

Comparteix: