Un dictador a l’ombra

A Cerdanyola havíem sentit a parlar d’Alcaldes a l’ombra. Ara sembla que a l’Estat espanyol tenen un dictador a l’ombra. És un personatge fosc i prototip dels dirigents de la dreta espanyola, fill d’un dels cronistes que defensaven i donaven suport al franquisme, i nét d’un dels presidents de la dictadura de Primo de Rivera. En el seu ADN hi té prou elements per poder dir allò que diuen els castellans: “de raza le viene al galgo”. I si anéssim més enllà encara li trobaríem més coses, però amb aquestes dades ja ni ha prou. És el Sr. Aznar, expresident del Govern i fundador de la FAES, és el que talla el bacallà en les polítiques del PP mitjançant persones interposades i amb molt de poder, i sembla que també és qui ha dissenyat l’estratègia de confrontació i no diàleg amb Catalunya. Si veiem el seu currículum polític veurem que va ser un fort opositor a la Constitució del 1978, aquella que per ser aprovada va necessitar l’apropiació de la JUJEM (Junta de Jefes del Estado Mayor), i que ara exigeixen el seu compliment amb la mateixa virulència que defensaren las Leyes Fundamentales del Estado del regim anterior. Ell, el Sr. Aznar, continua creient que l’Estat espanyol és la seva finca i que els altres són els seus súbdits. A l’acte del 12-O va dir “la situación de Espanya es muy grave.” I, lògicament, ell es postula per salvar-nos a tots i salvar a Espanya.

Sembla com si ell no fos un dels causants de la situació en la que es troben milions d’espanyols.

El que el Sr. Aznar vol és controlar-ho tot i dir-nos què podem fer i el què no, que els nens catalans no puguin parlar en català, i que els catalans renunciem a la nostra identitat i ens fem tots de la Falange.

I quins mèrits ha fet aquest senyor per fer tot això? Mai va fer res per construir la democràcia a Espanya; és un simple funcionari d’hisenda i no es coneix cap empresa o activitat positiva per part seva.

Quan ens va ficar en la guerra d’Iraq (guerra totalment il·legal) el va visitar un assessor militar ianqui el qual li va dir que des d’Iraq podrien enviar-nos míssils de llarg abast i que era convenient que comprés unes fragates fabricades als Estats Units que cada una d’elles valia 70 mil milions de les antigues pessetes. El senyor Aznar les hi va comprar i no van servir ni serveixen per res. En tot cas van servir per potenciar l’industria armamentista nord-americana. Perquè a l’Iraq de míssils de llarg abast no n’hi ha, ni n’hi havien aleshores.

Doncs bé, aquest personatge tan fosc és el que mana i l’altre és només un titella. Lliguem-nos les espardenyes.

LA SANTA MADRE IGLESIA

El Sr. Rouco Varela s’ha oposat sempre a que els fills i els nets dels màrtirs de la República puguin enterrar dignament els seus pares i avis. Però en canvi, sí que ha potenciat la beatificació dels seus màrtirs a Tarragona. Impedir que uns fills puguin donar un enterrament digne al seu pare, que l’únic que va fer va ser lluitar amb honor en defensa d’un govern elegit democràticament, o també en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya, és una prova de la crueltat pròpia de gent que gaudeix humiliant els que van caure defensant els seus ideals i la seva terra.

A qualssevol país democràtic els que van perdre la vida defensant un govern legítim serien enterrats amb honors militars i aquí són humiliats amb el consentiment d’uns polítics que estan sent els còmplices dels que va guanyar la guerra.

Aquests que diuen ser els representants de Déu a la terra, no només tenen la sotana negra, també hi tenen les entranyes.

Josep Font.

Comparteix: