Una manifestació recorre la ciutat en defensa de la sanitat pública

Centenars de persones -entre 300 i 400 segons les diverses fonts- es van concentrar ahir vespre a les portes del CAP Canaletes per participar en una manifestació contra les retallades en la sanitat pública i, molt especialment, contra la supressió d’un pediatra en aquest mateix centre de salut, convocada per Treballadors del CAP Canaletes, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, l’Associació de Veïns del barri i Fadam

mani_sanidad-3062Tal com estava previst, a les 6 del vespre la concentració va iniciar el seu recorregut per diversos carrers de la ciutat fins arribar a la plaça de l’Abat Oliba, lloc on es van recollir signatures, llançar diverses proclames i on es van llegir manifestos adreçats a la població de Cerdanyola.

Ignacio Barquín, de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, va demanar continuïtat a les mobilitzacions, així com un compromís ferm per part de les organitzacions polítiques locals creant un fòrum per parlar de la situació de la sanitat en el nostre país.

Tot seguit, dos joves de la ciutat van llegir un manifest en defensa d’un dret tan bàsic com és la sanitat.

Així, el jove Carles García Romero defensa la sanitat i l’educació com a drets bàsics i considera que amb aquestes retallades ens estan portant cap a la privatització. Per tot això, demana un canvi cap a bé que garanteixi l’assistència sanitària universal i de qualitat.

De la seva banda, la Laura Burrel, estudiant de la UAB i veïna del barri de Canaletes, va mostrar la seva sorpresa per la supressió d’un pediatra en un barri molt jove, conformat sobretot per moltes parelles joves amb infants.

Segons ella, mica en mica s’estan alienant els drets fonamentals de les persones, atacant als sectors més vulnerables de la població i posant especial accent a la destrucció de la sanitat pública, la privatització de la qual està resultant molt lucrativa per part de les classes dominants.

De la seva banda, el metge de família del CAP de Canaletes, Jordi Félez, creu que la gota que ha fet vessar el got ha estat la supressió de la pediatra del centre; especialitat on es tracta principalment la medicina preventiva, en detriment de la de tractament.

Per tot això, amb aquesta manifestació es demana el compliment de tres punts bàsics: mantenir a Canaletes els 5 pediatres que hi havia, acabar amb les retallades sanitàries i assegurar la participació i control ciutadà en totes les decisions que afecten als Serveis d’Atenció Primària de Cerdanyola a través del Consell Municipal de Salut Pública.

D’altra banda, també es va comunicar que treballadors del CAP de Ripollet fan aturades de 10 minuts cada divendres a les 12 del migdia i a les 7 del vespre. Tanmateix, els treballadors de Serraparera recolzen les demandes del manifest per la defensa de la sanitat. En aquest centre s’ha eliminat un metge de medicina general, un pediatre, quatre infermeres i tres treballadors d’atenció a l’usuari.

http://www.cerdanyola.info/menu_principal/inici/noticies/2013/09/19/Mani_sanitat_canaletes.html

Comparteix: