Escandalosa gestió del PEM Guiera

El Compromís per Cerdanyola ens hem oposat sempre a les concessions administratives en la gestió dels serveis públics. Una de les concessions més importants a la nostra ciutat ha estat la cessió del Parc Esportiu Municipal de Guiera a la Federació Catalana d’Handbol, que ha fet un ús abusiu des de fa anys: discriminació en les quotes als socis, instal·lació d’una llar d’infants il·legal, fins i tot s’han celebrat a les instal·lacions casaments, batejos i comunions. Aquestes situacions no són noves i el Compromís les ha denunciades sempre demanant que se li tragués a la Federació la gestió i que esdevingués pública. El Govern local d’ ICV i PSC sempre s’hi ha negat. Fins que els fets els han obligat a contemplar aquesta possibilitat. Si el Govern hagués tingut en compte la nostra opinió ens hauríem estalviat milers d’euros.

Alhora denunciem que en aquesta concessió, com a la pràctica totalitat dels serveis municipals, no ha existit cap espai per a la participació de la ciutadania, fet que ha facilitat la mala gestió i el malbaratament dels recursos públics. De fet, quan un grup d’usuàries s’han organitzat per exigir espais de participació i control popular, sobretot en els afers econòmics, des del propi Ajuntament no s’ha esperonat ni protegit aquesta participació, ans al contrari s’ha fet tot el possible per a que la gent es cansés i abandonés.

Avui la situació és que la Federació es troba davant els tribunals en fallida, és insolvent i l’Ajuntament s’ha començat a fer càrrec de les factures impagades de la Federació, amb un cost econòmic que encara no es pot establir però que serà de centenars de milers d’euros i que mai recuperarem.

No recuperarem aquests diners perquè la Federació és insolvent i perquè l’aval bancari que havia de presentar obligatòriament està caducat des de 2004. Un aval caducat des de 2004 sense que els responsables del Govern local pel que han passat ICV, PSC i CIU hagin fet ni dit res, implica que hi ha una responsabilitat política dels que han gestionat les àrees de contractació i esports a l’Ajuntament tots aquests anys. L’Ajuntament com a tal no és responsable d’aquesta mala gestió, ho són persones en concret. Des del Compromís treballarem perquè la comissió d’investigació que s’ha creat arribi al fons de l’assumpte i que les persones concretes que han actuat amb negligència assumeixin les seves responsabilitats, alhora que denunciem l’aferrissada oposició a aquesta investigació que va mostrar al ple municipal el portaveu d’ICV Santiago Cayuela, principal responsable de l’àrea de contractació durant aquests anys, membre d’un partit que sempre demana als altres transparència. El Compromís per Cerdanyola pensa que la transparència ha de començar per un mateix.

http://www.compromispercerdanyola.cat/noticies/escandalosa-gestio-pem-guiera

Comparteix: